„Semnul Crucii”

„Semnul Crucii”

Prin bunăvoinţa Bibliotecii Judeţene “Nicolae Iorga” şi a directorului Nicolae Boaru, vă prezentăm în fiecare zi, recenzia unei cărţi. Astăzi “Semnul crucii”, de Chris Kuzneski

Lectură plăcută!

Monica BOSTAN

 

Editura Rao

Anul 2011

Traducător: Carmen-Iulia Bourceanu

 

„Dacă ştiinţa este duşmanul credinţei, atunci pergamentul de la Orvieto este otrava.”
Descoperirea unui manuscris antic declanşează o serie de evenimente explozive, aventura expusă fiind de factură „globală”. Dacă acţiunea va porni în fire separate, în multiple colţuri ale lumii, cu personaje care aparent nu au nici o legătură unele cu altele, aceste fire vor fi desăvârşit îmbinate, oferindu-ne un thriller nemaipomenit. Subiectul, fascinaţia epocii moderne de a demola mituri şi de a distruge credinţe, va aborda o altă variantă a „teoriei conspiraţiei”,  iar Biserica va rămâne tot personajul „fără scrupule”, ca şi în scrierile lui Dan Brown.
Numărul destul de mare de personaje va oferi fiecărui cititor posibilitatea de a alege un preferat, iar caracterizarea acestora va fi făcută de multe ori şi cu umor: „Jones era obsedat de mistere, acesta fiind motivul pentru care se şi făcuse  detectiv. Unii văd jumătatea goală a paharului, iar alţii o văd pe cea plină. Însă Jones stă şi se uită fix la el, încercând să-şi dea seama cine-i afurisitul care a băut apa aia.”
„Semnul Crucii” este o carte pe care o vei citi cu plăcere, o carte în care „acţiunea” este personajul central, o carte care, deşi îţi va spune o altă poveste a creştinismului, nu-ţi va demola credinţa şi nu-ţi va impune o altă variantă. O vei savura cu siguranţă atât pentru dinamismul ei şi răsturnările de situaţii, cât şi pentru personajele ei extrem de convingătoare şi puternice.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.