„Secretul Domnului Everit”

„Secretul Domnului Everit”

Aşa cum v-am obişnuit, vă vom adresa în fiecare zi o invitaţie la lectură, graţie inimosului colectiv al Bibliotecii Judeţene “Nicolae Iorga”, care continuă astfel, ceea ce Profesorul Nicolae Boaru a clădit atâţia ani :”Dragul de carte!” Astăzi vă propunem: „Secretul Domnului Everit”, de Alan Cohen.

Lectură plăcută!

Monica BOSTAN

Editura Adantis

Colecţia Metamorfoze

Ce am invatat de la cel mai bogat om din lume!

Scrisa sub forma unui roman-parabola, „Secretul Domnului Everit” evoca ipostaza omului simplu, cu numeroase probleme financiare si personale, care afla ca nu este un simplu cersetor la masa vietii, ci un invitat de onoare.

Aceasta carte prezinta o etapa importanta din viata unui tânar plin de datorii care are sansa de a întâlni un mentor în persoana unui barbat mai în vârsta, un om respectabil, cu un anumit statut social si financiar.

O poveste plina de umor si de rasturnari de situatii care te va învata cum sa reusesti în viata sau, cel putin, îti va oferi un ghid util în recunoasterea si obtinerea succesului personal, financiar sau în relatiile interumane.

La finalul calatoriei sale, naratorul va afla secretul domnului Everit: fericirea nu este ceva ce ti se întâmpla pur si simplu, ci o atitudine pe care o cultivi în fiecare moment al vietii tale.

Mesajul acestei istorisiri este simplu si constituie cheia de acces catre o lume mai buna. Naratorul învata din exemplele domnului Everit arta vietii fericite, a universului cu posibilitati nelimitate.

Secretul Domnului Everit te va face sa visezi cu ochii deschisi, sa speri, sa iubesti, sa râzi si sa plângi în acelasi timp, o carte care te va provoca sa-ti pui numeroase semne de întrebare si sa-ti arati adevarata personalitate.

Fragmente din carte:

Ce am invatat de la domnul Everit:

1.Vad doar ceea ce cred

2.Universul a fost creat cu abundenta si chiar extravaganta

3.Fiecarei limite pe care mi-o pot imagina ii corespunde ceva dincolo de ea

Alte lucruri pe care le-a spus:

1.Aproape toata lumea doarme. Toti cunoscutii, toti cei pe care ii vedeti, toti cei cu care vorbiti. Doar putini oameni sunt treji, iar acestia traiesc intr-o uimire totala si constanta.

2.Daca banii sunt tot ceea ce primiti pentru munca voastra, atunci sunteti platiti putin.

3.Alegeti-va o slujba pe care sa o iubiti si nu veti mai lucra nici o zi din viata voastra!

……………….

1.Atunci cand gandesc si vorbesc limitat imi micsorez lumea. Ea se micsoreaza si mai mult atunci cand cineva este de acord cu mine.

2.Oamenii gasesc un confort straniu traind vieti nesemnificative si se opun schimbarii, chiar daca ea ar putea sa-i ajute.

3.Cauza saraciei nu este lipsa, ci frica si abtinerea.

…………………………

1.Rasul deschide calea unor raspunsuri pe care nu le pot forta

2.In loc sa limitez viata la ceea ce cred eu, ar trebui sa-mi extind credinta pentru a permite vietii sa-mi ofere tot ce are de oferit.

3.Oamenii de succes acorda mai multa atentie viziunilor si telurilor personale decat istoriei si opiniilor altora…

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.