SE REDESCHIDE FILARMONICA “ PAUL CONSTANTINESCU “

După trei ani în care a concertat în sala Casei de Cultură a Sindicatelor, astăzi, 29.09.2011, Filarmonica se întoarce acasă.

În anul 2008 au început lucrările de consolidare şi modernizare a clădirii Filarmonicii ploieştene , urmare a unei expertize care indica faptul că la construcţia realizată în anul 1910 apăruse risc mare de prăbusire a acoperişului care era suspendat pe bride metalice.

Investiţia, în valoare de 7,2 milioane de lei  a vizat prioritar consolidarea imobilului, dar şi modernizarea acestuia. Au fost construite 7 noi săli de studiu individual, au fost înlocuite cele 270 de scaune (dintre care 70 sunt amplasate la balcon) cu fotolii speciale care sunt utilizate şi la Opera din Viena şi la Scala din Milano. A fost înlocuit lambriul de catifea cu unul din lemn şi placaje de piatra şi a fost înlocuit parchetul. De asemenea a fost înlocuit întregul sistem de sonorizare cât si cele de termie şi electric. Studiul asupra calitaţii acusticii sălii a fost coordonat de  Smigelshi Marius, profesor de acustică din cadrul Facultaţii de Arhitectură Ion Mincu- Bucureşti.

În această seară ( 29 Septembrie 2011), la ora 19.00, este programat concertul care va marca atât  deschiderea stagiunii de concerte 2011-2012, cât şi reinaugurarea sălii de concerte ca urmare a renovării, modernizării şi extinderii, printr-un spectacol extraordinar, vocal simfonic, dirijat de maestrul Radu Postavaru, cu participarea Corului Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi a soliştilor Gabriel Croitoru, Bianca Manoleanu, Sorana Negrea Stoica, Liviu Iftene, Iustinian Zetea.

Susa: comunicat de presa

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.