Şcoala Gimnazială “Sf. Vasile” Ploieşti, laureată la Concursul „Student Automotive Design Challenge”

Şcoala Gimnazială “Sf. Vasile” Ploieşti, laureată la Concursul „Student Automotive Design Challenge”

De curând, 4 elevi de la Scoala Gimnaziala „Sfântul Vasile” din Ploiesti au urcat pe a doua treapta a unui podium international, ca urmare a participarii lor la Concursul „Student Automotive Design Challenge”, initiat si sponsorizat de firmele Honeywell si SAE International.

Timp de aproape 10 saptamâni, 300 de elevi cu vârste cuprinse între 12 si 15 ani de pe trei continente au avut de construit o jucarie motorizata folosind kitul pus la dispozitie de firmele organizatoare. În fiecare din cele 8 tari participante la concurs a fost declarat câstigator un singur proiect, care a intrat în competitia internationala.

România a fost reprezentata de echipajul de la Scoala „Sfântul Vasile” din Ploiesti, alcatuitadin trei elevi de clasa a VIII-a: Eduard Voinea, Andrei Popescu si Alin Dodici si un elev de clasa a VI-a: Alexandru Tudose. Conform cerintelor, ei au „înfiintat” o fabrica de jucarii, “Fast Fun Toys Corporation” si au construit o jucarie rapida si amuzanta, melcul de curse Hurry.

Au parcurs întregul proces de fabricatie: studii de piata, efectuate pe baza de chestionare printre colegii lor din clasele I-IV, realizarea ansamblului de roti dintate, zeci de teste de viteza pâna la gasirea celei mai bune combinatii, etapa de design si finalizarea prototipului.

A urmat apoi realizarea unui film prin care jucaria construita sa fie prezentata publicului, asa ca toti cei patru au devenit pe rând scenaristi, regizori si actori, rostindu-si cu lejeritate replicile în limba engleza. Pe tot parcursul derularii acestui proiect transdisciplinar, elevii au fost coordonati de prof. Mariana Osman (fizica) si prof. Tatiana Pana (matematica), primind un sprijin valoros si din partea prof. Adrian Nicolae, la etapa de design.

Rezultatele finale sunt urmatoarele: locul I: China, locul II: România si locul III: Mexic. Au mai participat echipe din Canada, SUA, India, Germania si Elvetia. Proiectele pot fi vizionate la adresa http://www.honeywell-sae.com/competition-entries/.

În 2013 s-a derulat a 6-a editie a acestui concurs. Editia a 7-a va asteapta!

Sursa: ph-online.ro

Monica BOSTAN

(326)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.