Sărbători fericite din partea Fundației Comunitare Prahova!

Mulțumim pentru susținere și implicare! Cu ajutorul dumneavoastră, am putut să aducem bucurie, speranță și încredere în viețile a mii de oameni.
Lumea în care trăim este mai bună în măsura în care oamenii fac lucruri extraordinare împreună. Totul ţine de implicarea, participarea și de iniţiativa celor curajoși și harnici.

Vă dorim sărbători fericite și liniștite, alături de cei dragi!

Împreună cu oamenii din comunitate, prin susținerea donatorilor și sponsorilor, lucrăm zi de zi alături de oamenii cu inițiativă pentru a transforma ideile bune în soluții concrete.

Am început acum 10 ani, vom continua cât este nevoie.

În primii 10 ani de activitate am finanțat peste 350 de proiecte și burse în județul Prahova, cu mai mult de 5 milioane de lei. Nu am fi reușit fără suportul a peste 150 de companii și fundaţii naţionale, alături de 1150 donatori individuali.

Dintre toate activitățile realizate, acum, la final de an, cele mai importante 10 proiecte și rezultate pe care nu le-am fi putut realiza fără suportul dumneavoastră sunt următoarele:

 1. Cel mai mare fond privat dedicat proiectelor educaționale din județ, Fondul Prahova pentru Educație https://www.prahovapentrueducatie.ro/, a împlinit doi ani. În acest program ambițios a avut încredere OMV Petrom și, împreună cu alte 4 companii locale cu contribuția Grampet S.A., Poerner România, Vadeco, Rohrer Servicii Industriale, am finanțat 19 proiecte cu 1.890.000 lei. Peste 17.000 de elevi prahoveni beneficiază de programele de educație desfășurate. De la cantine școlare renovate, la spații educaționale outdoor, terenuri de sport și ateliere de dezvoltare personală, proiectele susținute schimbă în bine viața comunităților prahovene.
 2. Pentru al treilea an de implementare al Fondului Prahova pentru Educație, care va avea loc în anul 2024, dublăm investiția în educația elevilor prahoveni, iar impactul proiectelor dezvoltate va schimba și mai multe comunități.
 3. Cercul Faptelor Bune este evenimentul care aduce în fața oamenilor generoși cauzele importante și sustenabile din județ. Anul acesta, în luna mai, ediția a XV-a a Cercului, găzduită de Schnitzel Haus, a reunit 80 de donatori persoane fizice și juridice care au susținut împreună 3 proiecte importante din comunitate. Peste 66.000 de lei au fost strânși pentru: renovarea Centrului de Zi al Asociației ASHCF-R Prahova, sprijinirea tinerilor artiști aflați la început de drum prin stagiunea de muzică de cameră ANIMA de către Asociația SYNC, achiziționarea a 100 de ghiozdane echipate pentru copii din familii vulnerabile din Ploiești și zona limitrofă de către Armata Salvării – Ploiești.
 4. Prin Fondul Sportul pentru Toți Prahova am susținut renovarea a două facilități sportive din județul Prahova. Am renovat sala de sport a Colegiului Național Nicolae Grigorescu, sala ce nu a mai fost renovată din 2004 de la inaugurare. De asemenea am construit terenul de sport al Școlii Gimnaziale Emil Palade din Ploiești. Fără investiția în infrastructura sportivă a școlilor, mii de elevi nu puteau practica sportul în condiții decente. Fără suportul Decathlon nu puteam face aceste investiții importante.
 5. Fondul Științescu Prahova este un program de finanțare pentru proiecte educaționale non-formale, care își propun să stimuleze descoperirea, înțelegerea și pasiunea pentru știință și tehnologie a copiilor și tinerilor din România, cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani. Am susținut 36 de proiecte educaționale începând cu anul 2018 și mii de copii s-au îndrăgostit de știință.
 6. Curând lansăm un nou apel de proiecte în cadrul Fondului Științescu ediția a V -a pentru toți pasionații de știință. Dorim să inspirăm o nouă generație de cercetători, medici sau ingineri.
 7. Pentru noi, la Fundația Comunitară Prahova, inspirația e importantă, ne ajută să găsim modalități pentru a face lucrurile mai bine, cu mai mult impact și adresate cât mai bine nevoilor comunității în care activăm.
  Anul acesta ne-am luat inspirația din vizite cadrul proiectului #Bolster, ale unor spații comunitare (re)activate din Berlin, Erfurt și Halle, care ne-au demonstrat cum și cât de important este pentru o comunitate să aibă inițiativă, să fie unită, să creadă în ideile sale și să facă totul cu gândul la un viitor sustenabil. Dar și că trebuie să ne reamintim constant că orașele și comunitățile sunt ale oamenilor, sunt despre ei și pentru ei. Mulțumim pentru invitație MKBT: Make Better.
 8. Desfășurată în Complexul Ramatuelle, Gala Comunității Prahovene 2023 ediția a III-a a reunit peste 400 de participanți, reprezentanții proiectelor din cele 9 categorii, oamenii remarcabili ai comunității prahovene, invitați, sponsori și parteneri, alături de organizatorii evenimentului, Fundația Comunitară Prahova și Grupul Observatorul Prahovean. Pe scena Galei Comunității Prahovene au urcat cei care, în ultimii ani, au fost, prin acțiunile lor, reprezentanții a ceea ce avem mai frumos și mai bun în comunitate: oamenii care fac fapte bune, cei care ne inspiră și ne arată că se poate.
 9. Crăciunul acesta o să fie mai frumos pentru peste 600 de copii din familii defavorizate din comunitățile județului Prahova și Dâmbovița, care primesc cadouri în cadrul campaniei “Fii și tu Moș Crăciun“ finanțată de OMV Petrom. Alți 133 de copii din Podenii Noi primesc cadouri de la Moș Crăciun în cadrul campaniei pe care o avem în parteneriat cu Radio Prahova și Sudarc Business Center.
 10. Până la începutul lunii decembrie am finanțat peste 70 de proiecte și burse cu suma de 1.826.874 lei, cu ajutorul a 60 sponsori companii și 51 donatori individuali. Rezultatele noastre financiare sunt, ca de obicei, auditate independent de Anghel, Popescu Consulting.

2024 va fi anul în care continuăm să susținem programele și oamenii care au cea mai mare nevoie. Împreună construim în fiecare zi comunitatea în care ne dorim să trăim.

Bianca Dăniță / Fundatia Comunitara Prahova

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.