Rezultate deosebite, pentru gimnastele de la CSM Ploieşti

Rezultate deosebite, pentru gimnastele de la CSM Ploieşti

Două sportive de la secţia de gimnastică ritmică a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti  au participat, în perioada 13 – 16 martie 2014, alături de Naţionala României, la Turneul Internaţional de Junioare şi Prejunioare „MTK Cup”.

La competiţie au participat 54 de gimnaste cu vârste cuprinse între 11 şi peste 15 ani, reprezentând 18 ţări: Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Canada, Cehia, China, Croatia, Estonia, Finlanda, Georgia, Kazahstan, Romaâia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Ucraina şi Ungaria.

La categoria Prejunioare, reprezentanta CSM Ploiesti, Denisa Stoian, a făcut echipa cu reprezentanta CS Olimpia Bucuresti, Denisa Mailat, obţinând, la finalul întrecerilor, aurul pe echipe, cu un total de 79,717 puncte, cu 8,334 puncte mai mult decat următoarea clasată, Ungaria.

În afara acestui titlu, reprezentanta CSM Ploiesti, a mai obţinut 2 medalii de bronz, pentru exerciţiul fără obiect (12,700 puncte) şi coarda (13,033 puncte), şi un loc IV pentru exerciţiul cu mingea (12,350 puncte). La exercitiul fără obiect, Denisa Stoian a obţinut al doilea punctaj din concurs, dar, având în vedere că pe locul I au fost două concurente, medalia de argint nu a mai fost acordată. Cu mai multa experienţă, dând dovadă de o exemplare stăpânire de sine, Denisa Mailat de la CS Olimpia Bucureşti a obţinut aur pentru exerciţiul fără obiect (13,433 puncte), coardă (13,517 puncte) şi cerc (13,800 puncte) sş un bronz pentru minge (13,233 puncte).

Echipa de junioare a reuşit să se claseze pe locul IV din 17 echipe (85,867 puncte), un rezultat meritoriu pentru tânăra echipă a României compusă din Ana-Luiza Filiorianu şi Alice David (CS Olimpia Bucuresti), Ştefana Popa şi Andreea Verdes (CS Anghel Saligny Iasi). În finalele pe obiecte Ana-Luiza Filiorianu a obtţnut o medalie de argint la cerc şi una de bronz la minge, iar Ştefana Popa s-a clasat a opta la panglicaă

La categoria Junioare, Cesima Nechifor, a participat în afara concursului, fiind pentru ea o bună ocazie de a fi prezentă la o competitie de asemenea importanţă.

Competiţia s-a desfaşurat la Fonix Arena din Debrecen, o sala multifuncţională care a oferit participanţilor conditţi excepţionale de concurs.

Federaţia Română de Gimnastică Ritmică, prin Irina Deleanu şi Maria Gîrba – antrenor emerit, a acordat tot sprijinul şi toată încrederea  gimnastelor CSM Ploieşti, fapt pentru care oficialii CSM Ploieşti, mulţumesc.

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.