Rezultate campionatele nationale de gimnastica ritmica

Echipa de categoria a IV-a a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti a obtinut titlul de vicecampioană naţională la Campionatele Naţionale pe Echipe, Individual şi Ansambluri pentru Copii la gimnastică ritmică desfasurate in perioada 5-7 aprilie la Sala Doroftei din Ploiesti.

Echipa formată din Livia Harcan, Iulia Chirvasă, Delia Gheorghe, Denisa Stoian, Ana Toma şi Daria Diaconu a reusit astfel sa-si pastreze titlul castigat anul trecut. Doar 1,475 puncte le-au despărţit pe micuţele gimnaste de la CSM Ploieşti de locul I, loc ocupat în final de CSM Arad, pe locul al III-lea clasându-se echipa LPS-CSS Baia-Mare.

La campionatele nationale din acest an s-au înscris 116 de gimnaste de la 14 cluburi din ţară: CSM Arad, CSS1 Timişoara, CSS “Triumf” Bucureşti, CS „Olimpia” Bucureşti, CSS1 Constanţa, CSS “Anghel Saligny” Iaşi, LPS-CSS Baia-Mare, LPS Bistriţa, CSU Brasov, CS “Ritmic Gym Trend” Constanta, CSU Oradea, CS Ritmica Bucuresti, CSS Resita şi CSM Ploieşti.

În concursul individual cea mai bună performanţă a obţinut-o Livia Harcan (locul V) care s-a şi calificat pentru Cupa României, concurs ce se desfăşoară la sfârşitul fiecărui an la Bucureşti şi care se doreşte a fi un regal de gimnastică ritmică având în vedere faptul că la această competiţie participă cele mai bune 6 gimnaste din ţară la toate categoriile: de la Copii la Senioare!

Finalele pe obiecte de sâmbătă, 7 aprilie 2012, au aliniat la start cele mai bune 8 gimnaste din ţară la fiecare obiect – coardă, cerc, panglică. Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a avut bucuria de a avea reprezentante în toate finalele. Astfel, în finala la coardă CSM Ploieşti a avut 2 gimnaste – Livia Harcan şi Iulia Chirvasă – în finala la cerc o gimnastă – Livia Harcan – iar în finala la panglică din nou 2 gimnaste, Iulia Chirvasă şi Delia Gheorghe. Finalul întrecerilor a adus din nou bucurie în rândul susţinătorilor CSM-ului, Livia Harcan obţinând două medalii de bronz la coardă şi cerc.

În concursul de ansamblu fără obiect (6-8 ani), echipa CSM Ploiesti a obţinut medalia de bronz clasându-se pe locul al treilea, după CSS “Anghel Saligny” Iaşi – locul I şi CSU Brasov – locul al II-lea, într-o competiţie la care s-au înscris 10 ansambluri. Gimnastele componente – Alexia Ristea, Anais Lăpădat, Tavita Costache, Daria Motîngă, Miruna Ciocîrlan, Teodora Dragu si Monica Dumitrescu au avut o evoluţie bună, apreciată de toti cei prezenţi, arbitri şi spectatori deopotrivă.

Campionatele Naţionale au fost supervizate de preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmicî, dna. Irina Deleanu şi de secretarul Federaţiei, dl. Cătălin Manu.

Gimnastele câştigătoare au primit cupe, medalii, diplome, echipament sportiv şi obiecte de gimnastică ritmică din partea Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică.

Primăria municipiului Ploieşti a răsplătit medaliatele cu premii în bani, gest apreciat de toţi participanţii la această competiţie prin aplauze şi felicitări adresate organizatorilor.

Mulţumim tuturor celor care au colaborat la organizarea şi desfăşurarea acestor Campionate Naţionale, autorităţi, sponsori, părinţi, participanţi şi spectatori.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.