„REduce, REfolosește, REciclează“ – Ateliere educative gratuite pentru sute de copii din satele prahovene

„REduce, REfolosește, REciclează“ – Ateliere educative gratuite pentru sute de copii din satele prahovene

Proiectul ”REduce, REfolosește, REciclează – Ateliere educative” a fost demarat în luna mai, în comuna Berceni, iar până în octombrie 2021, prin intermediul acestui program, elevi şi tineri din mediul rural vor avea parte de altfel de activităţi, în care vor îmbina utilul cu plăcutul.

Asociația nonprofit Building Better Futures, prin intermediul echipei de voluntari, meșteri ai atelierului de mozaic “Tradiția”, cadre didactice și elevi ai liceului de artă “Carmen Sylva” vor preda săptămânal ateliere educative pentru 300 de copii care locuiesc in satele prahovene.

Scopul proiectului este de a sprijini elevii și tinerii să învețe, folosindu-se de meșteșuguri locale,să se implice activ în protecția și conservarea mediului înconjurător. De asemenea, proiectul asigură accesul elevilor la un program educativ special pregătit de specialiștii în domeniu, folosind arta ca unealtă de educație în a schimba atidtudinea generațiilor tinere în raport cu tot ceea ce înseamnă mediul înconjurător.

În cadrul acestor ateliere, copiii se vor bucura de produsul realizat manual din materiale reciclabile, dar vor cât și informații importante despre scopul și activitățile proiectului. Proiectul “Reduce, Refolosește, Reciclează”, inițiat si derulat de Asociația nonprofit Bulding Better Futures, în parteneriat cu Colegiul de Artă ”Carmen Sylva”, Școala Gimnazială Berceni și Primăria comunei Berceni a fost susținut si finanțat de Societatea Grupului Lukoil, prinintermediul Concursului proiectelor Sociale și Culturale ale PAO Lukoil România.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.