„Redescoperind Drumul Matasii. Din China si muntii Asiei Centrale in Iran si Turcia”

„Redescoperind Drumul Matasii. Din China si muntii Asiei Centrale in Iran si Turcia”

Aşa cum v -am obişnuit vă vom adresa în fiecare zi o invitaţie la lectură, graţie inimosului colectiv al Bibliotecii Judeţene “Nicolae Iorga”, care continuă astfel, ceea ce Profesorul Nicolae Boaru a clădit atâţia ani :”Dragul de carte!” Astăzi vă propunem  “Redescoperind Drumul Matasii. Din China si muntii Asiei Centrale in Iran si Turcia”, de Colin Thubron.

Lectură plăcută!

Monica BOSTAN

COLECTIE:   HEXAGON.Cartea de calatorie

DOMENIU:    Literatura de calatorie , Istorie

ANUL APARITIEI:  2013

 

Traducere de Ciprian Siulea

Sa redescoperi astazi Drumul Matasii inseamna sa mergi nu doar pe urmele comertului si armatelor din vechime, ci si ale ideilor, religiilor si inventiilor care au marcat istoria lumii. Calatorind cu autobuzul, camionul, caruta trasa de magari sau pe camile, Colin Thubron a strabatut in opt luni peste 11.000 de kilometri – din inima Chinei pina in muntii Asiei Centrale, din nordul Afganistanului si cimpiile Iranului pina in Turcia kurda –, explorind o lume veche cuprinsa de efervescenta modernitatii.

 

„Un autor desavirsit, care aminteste de Freya Stark si Patrick Leigh Fermor… Cu sensibilitate, compasiune si ironie, Thubron surprinde cele mai expresive detalii in locurile pe care le strabate si in vietile oamenilor obisnuiti pe care ii intilneste.” (Boston Globe)

 

„E greu de gasit o carte de calatorie mai frumoasa scrisa in acest secol.” (The Times)

 

Din cuprins:

Mantra • Ultima poarta de sub rai • Kashgar • Trecatoarea din munti • Spre Samarkand • Dincolo de Oxus • Pacea mongola • Spre Antiohia

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.