„Redescoperă Ploieştii” cu harta turistică bilingvă a oraşului

„Redescoperă Ploieştii” cu harta turistică bilingvă a oraşului

Sala Marea Unire, din Palatul Culturii, a fost astăzi gazdă pentru lansarea primei hărţi turistice bilingve a Ploieştiului. Elevi, alături de profesorii lor, tineri, dar şi pensionari au fost prezenţi la acest eveniment notabil din viaţa culturală a urbei.

Cuvântul de deschidere i-a aparţinut lui Corneliu Moraru, fondator al grupului de iniţiativă „Iubesc Ploieştii”şi manager al proiectului, care a mulţumit tuturor celor care au lucrat, ca ideea apariţiei acestei hărţi să prindă viaţă. La baza realizării hărţii a stat bursa câştigată de „Iubesc Ploieştii”, prin fondul „Oraşul creşte frumos”, finanţat de Fundaţia Comunitară Prahova.

Isabela Mihăilă, Director Executiv al Fundaţiei Comunitare Prahova, a precizat că ” aflându-mă în faţa acestei hărţi, am senzaţia că mă aflu în prezenţa unei hărţi a căutătorilor de comori, iar obiectivul cultural aflat pe hartă reprezintă o comoară”. Au mai rostit scurte alocuţiuni, istoricul Lucian Vasile, fondator al site-ului www.republicaploiesti.net şi scriitorul Dan Gulea, profesor la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”.

Viceprimarul Raul Petrescu a salutat această inţiativă şi i-a asigurat pe cei care au muncit la acest proiect de tot sprijinul său.

Pentru început au fost tipărite 5000 de exemplare, care se vor distribui gratuit atât în mijloacele de transport în comun, cât şi la instituţiile de cultură (muzee,teatru, filarmonică) şi la librările şi hotelurile partenere. Harta cuprinde 68 de obiective cultural-istorice, alături de un scurt istoric al acestora.

De asemenea, harta va putea fi accesată online pe siteul http://iubescploiestii.ro/, unde vor putea fi găsite informații suplimentare despre obiectivele turistice din oraș, în limbile română și engleză.

Iubesc Ploieștii este un grup de inițiativă care își desfășoară activitatea începând din luna septembrie 2010. Scopul formării acestui grup este acela de a promova Ploieștiul sub toate aspectele sale: istoric, cultural, sportiv, economic ș.a. Activitatea grupului de inițiativă se desfășoară prin intermediul paginii de Facebook Iubesc Ploieștii care informează zilnic o comunitate online de peste 8500 de iubitori ai orașului din întreaga lume.

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.