Proiect european la Valea Doftanei

Proiect european la Valea Doftanei

Asociaţia de tineret Together România organizează în comuna Valea Doftanei, la Pensiunea Louissiana, în perioada 21 – 29 Octombrie 2013, proiectul european multilateral “Tineri voluntari pentru natura!”. Obiectivele principale ale manifestării sunt: dezvoltarea personalã a tinerilor prin educaţie non-formalã, promovarea voluntariatului, dezvoltarea creativităţii şi conştientizarea identităţii lor europene.

In proiect sunt implicaţi 20 de tineri participanţi si lideri din 5 tari: Cehia, Italia, Lituania, România si Turcia. In cadrul activităţilor de proiect, tinerii participanţi învaţă importanta implicarii active in actiuni de voluntariat, pun in practica cunoştinţele si abilităţile dobândite iar la final vor realiza un eveniment in care vor prezenta rezultatele partiale ale proiectului: un film si o expozitie foto. Spectacolul care poarta numele proiectului va avea loc luni, 28 Octombrie 2013 pe scena Caminului Cultural Traisteni, incepand cu orele 17:00.

Pentru stimularea creativităţii, a participării active si a iniţiativei, cei 20 de participanţi la eveniment vor desfăşura împreună activităţi specifice de educaţie non-formalã: ateliere de creaţie şi de lucru, activitati out-door si de voluntariat alături de tinerii din comuna, jocuri de grup, întâlniri cu autorităţile locale, seri culturale cu specific naţional pentru fiecare ţarã participantã, descoperirea patrimoniului local si regional prin activităţi specifice, activitati de follow-up, etc.

Asociaţia Together România este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit si are statutul legal al unei asociaţii cu activităţi in domeniul artei, educaţiei, culturii, protecţiei mediului, sportului si social pentru tineret. A fost înfiinţata in septembrie 2005 de câţiva tineri pasionaţi, cu experienţa in programe de tineret naţionale si internaţionale, cu scopul creerii unui mediu optim liberei dezvoltări a personalităţii tânărului roman. Toate acestea pentru a-l integra intr-o societate cu valori diluate si pentru a-l dezvolta din punct de vedere cultural, social, civic si intelectual. Asociaţia Together România are de asemenea ca scop promovarea tolerantei, a comunicării si a cooperării dintre generaţii si culturi diferite.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.