Primul Targ de Joburi pentru detinuti organizat la Ploiesti

Sambata 29 octombrie 2011 Ploiestiul a fost gazda primului Targ de Joburi organizat pentru persoanele private de libertate.Sapte firme din domeniul confectiilor, al panificatiei, al constructiilor metalice si de masini, dar si Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania si-au prezentat ofertele de locuri de munca pentru aproape 70 de detinuti de la penitenciarele din Ploiesti, Targsor si Centrul de Reeducare Gaesti. La eveniment au fost prezenti si reprezentanti ai Asociatiei Communication for Community, prin care femeile detinute au posibilitatea sa se califice gratuit in diverse domenii. Aceasta initiativa face parte dintr-un amplu proiect ce apartine Centrului Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana (CRED) intitulat „Tranzitia spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Sociala” si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013..
,,Persoanele care au participat la acest targ sunt in ultimele luni de detentie. De aceea ne-am gandit ca un astfel de targ le va ajuta sa afle care sunt cerintele de pe actuala piata a muncii. Ba, chiar au posibilitatea de a discuta cu angajatorii si de a stabili contacte in vederea angajarii imediat dupa eliberare. Unii dintre detinuti au facut deja cursuri de calificare in cadrul altui proiect al CRED. De exemplu, femeile de la Targsor au urmat cursuri de brutar in penitenciar, prin care au invatat cum se fac produsele de patiserie’’, a declarat mass-mediei locale Mihaela Petrescu, coordonator regional al CRED, regiunea Sud-Muntenia.
Colaboratori la realizarea acestui Proiect de reintegrare a detinutilor pe piata muncii prahovene au mai fost si  Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca si cu Penitenciarul Ploiesti

Cristi MARIN

(79)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.