Prima ediție a concursului de educație financiară „Olimpiada micilor bancheri” va avea loc în Prahova şi Dâmboviţa

Prima ediție a concursului de educație financiară „Olimpiada micilor bancheri” va avea loc în Prahova şi Dâmboviţa

Ca urmare a implementării, în anul școlar 2013 – 2014, de către Banca Națională a României, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale, a proiectului de introducere la nivelul învățământului primar a disciplinei opționale „Educație financiară”, a devenit necesară și o primă evaluare a nivelului de cunoștințe ale copiilor, așa cum se procedează și la celelalte discipline opționale, se precizeză într-un comunicat de presă al BNR.

În aceste condiții, a fost lansată prima ediție a concursului de educație financiară „Olimpiada micilor bancheri”, considerând că acesta reprezintă un instrument util pentru evaluarea acestei discipline noi.

Organizatorii concursului sunt:

Editura Explorator — Revista CUTEZĂTORII și Ligia Georgescu — Golosoiu, consilier direcție BNR, autorul setului de auxiliare de Educație Financiară pentru învățământul primar și coordonatorul colectivului de elaborare al programei școlare și al proiectului.

Parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

Prima ediție a Olimpiadei se va desfășura în două județe, în care opționalul se află deja în al doilea an al implementării — Prahova și Dâmbovița.

Proiectul este susținut de Alpha Bank Romania.

Faza locală a concursului va avea loc în perioada 10 — 17 martie 2014, săptămâna în care se sărbătorește în toată lumea Global Money Week.

Faza interjudețeană va avea loc în săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun”, respectiv în perioada 7 — 11 aprilie 2014.

Scopul proiectului constă în dezvoltarea și menținerea interesului copiilor asupra problemelor legate de cunoașterea și de aplicarea corectă a instrumentelor de plată, dezvoltarea cunoștințelor financiare, întărirea ideii că „banul înseamnă muncă”.

Totodată, organizatorii doresc să încurajeze  tinerii să-și împărtășească ideile referitoare la bani și bănci. Este, de asemenea, o mare oportunitate de a-și împărtăși inițiativele din domeniul educației financiare și de a se apropia de mediul bancar.

sursa: agerpres.ro

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.