Premiu pentru Teatrul „Ciufulici”

Premiu pentru Teatrul „Ciufulici”

Teatrul pentru Copii Ciufulici Ploiesti a participat zilele trecute, la cea de-a 12-a editie a Festivalului International al Teatrelor de Papusi si Marionete ”Puck”, organizat la Cluj, cu doua reprezentatii ale spectacolului „Pinocchio”, regia Gabriel Apostol. In cadrul festivalului desfasurat in perioada 14-18 octombrie au fost prezentate 39 de spectacole, sustinute de circa 320 de artisti si de 22 de trupe din Italia, Ungaria, Republica Moldova si Romania.

Juriul, format din Sorin Crisan – presedinte, Maria Mierlut, Decebal Marin, Ovidiu Pecican, Katona Jozsef,  a acordat spectacolului „Pinocchio” Premiul pentru regie. Premiul completeaza palmaresul acestui foarte indragit spectacol, alaturi de  cele obtinute la Festivalul International de animatie „Gulliver” Galati, editia a XVI-a, noiembrie 2008 : Premiul pentru cea mai buna regie – Gabriel Apostol, Premiul pentru cea mai buna scenografie – Daniela Dragulescu, Premiul pentru cea mai buna interpretare – Nelu Neagoe si Carmen Bogdan.

Spectacolul „Pinocchio” a participat si la Festivalul Danube International Festival for Children and Young People in Japan in decembrie 2009 si la Osijek Summer Festival, Croatia in iunie 2010.
Participarea incununata de succes a Teatrului pentru Copii Ciufulici la Papusi si Marionete Festivalul International al Teatrelor de ”Puck”, confirmă, inca o data, că misiunea sa de a crea si promova spectacole de teatru de inalta valoare artistica, menite sa inspire si sa aduca bucurie celor mici, a fost indeplinita.

Pinocchio este o adaptare de Gabriel Apostol dupa Carlo Collodi. Regia: Gabriel Apostolscenografia: Daniela Dragulescu, muzica: Vasile Mihaila.Distributia: Nelu Neagoe, Lucian Orbean, George Frîncu, Ana Maria Orbean, Paul Nicolae, Lizica Sterea, Carmen Bogdan.

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.