Prahova: Un nou centru de excelență pentru educație IT

Ploiești, 24 Februarie 2024 – Județul Prahova se bucură de o nouă investiție importantă în domeniul educației IT. Un consorțiu format din Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Universitatea Politehnica București și compania IT X a anunțat astăzi înființarea unui centru de excelență pentru educație IT în Ploiești.

Centrul va oferi programe de licență și masterat în domeniul informaticii, cu o abordare modernă și axată pe nevoile industriei IT. Studenții vor avea acces la cele mai noi tehnologii și vor fi instruiți de profesori cu experiență din mediul academic și privat.

Impactul economic și social al centrului

Se estimează că noul centru va crea peste 1.000 de locuri de muncă directe și indirecte în primii cinci ani de la inaugurare. De asemenea, va contribui la creșterea competitivității economiei județului Prahova și la atragerea de noi investiții în domeniul IT.

Declarații oficiale

Rectorul Universității Petrol-Gaze din Ploiești, Prof. Dr. Ing. *** a declarat: „Suntem mândri să fim parteneri în acest proiect important care va contribui la dezvoltarea educației IT în Prahova. Noul centru va oferi studenților noștri oportunități unice de a se pregăti pentru o carieră de succes în industria IT.”

Reprezentantul companiei IT X a declarat: „Suntem convinși că noul centru va deveni un punct de referință pentru educația IT din România. Ne dorim să contribuim la formarea unei generații de tineri talentați care vor schimba în bine industria IT din țara noastră.”

Ministrul Educației a declarat: „Guvernul României sprijină cu fermitate inițiativele care contribuie la îmbunătățirea calității educației din țara noastră. Noul centru de excelență din Prahova este un exemplu de colaborare reușită dintre mediul academic și cel privat, care va avea un impact semnificativ asupra economiei locale și naționale.”

Despre consorțiu

Consorțiul format din Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Universitatea Politehnica București și compania IT X are o experiență vastă în domeniul educației IT. Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești are o tradiție de peste 50 de ani în formarea de ingineri IT, iar Universitatea Politehnica București este una dintre cele mai prestigioase universități tehnice din România. Compania IT X este un lider global în domeniul dezvoltării de software și are o filială în Ploiești cu peste 1.000 de angajați.

Acest proiect este o veste excelentă pentru județul Prahova și pentru România în general. Noul centru de excelență va contribui la creșterea calității educației IT, la dezvoltarea economiei locale și la crearea de noi oportunități pentru tinerii din Prahova

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.