Prahova, un judet bogat in energie verde

Potentialul solar al judetului Prahova a intrat in vizorul marilor investitori in surse de energie alternativa, acesta profilandu-se, deja, ca o zona importanta de dezvoltare de noi afaceri spre care se indreapta investitii de sute de milioane de euro.

Potrivit Transelectrica, cea mai mare concentrare de proiecte solare din Romania urmeaza sa se dezvolte in sudul tarii, centrul acestei dezvoltari de parcuri fotovoltaice fiind in judetul Prahova.

Localitatile propice pentru amplasarea de centrale fotovoltaice sunt cele din partea centrala si de sud a judetului, intrucat ofera cel mai ridicat nivel al intensitatii radiatiei solare. Sunt vizate localitatile Ploiesti, Berceni, Mizil, Urlati, Floresti, Pleasa, Campina, Valea Calugareasca, Brazi, Baicoi si Plopeni. In aceste zone sunt in derulare proiecte de centrale fotovoltaice aflate in diverse stadii de executie.

Potrivit Transelectrica, in judetul Prahova pana in prezent sunt instalate si produc energie electrica centrale fotovoltaice  insumand o putere de 71,79 MW, in timp ce Filiala de Distributie a Energiei Electrice „Electrica Distributie Muntenia Nord” a eliberat avize tehnice de racordare pentru inca 79,40 MW fotovoltaici.

sursa: comunicat de presa

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.