Poveste, suflet si paine pentru copii fara parinti

Tineri care nu şi-au cunoscut niciodată părinţii au fost abandonaţi de către cei care trebuia să îi crească, să le ofere dragoste, au fost abuzaţi, au trăit pe străzi, au ajuns să se drogheze. Tineri care îşi doresc, însă, să ajungă brutari, cofetari, patiseri. Tineri care, în prezent, hrănesc cu pâinea produsă de ei câteva sute de copii la fel de sărmani ca şi ei şi care visează la o lume mai bună şi la cuvântul cel mai de preţ: “familie”.

 La circa 60 de kilometri de Bucureşti, pe centura Ploieştiului, se află un atelier de brutărie unde 21 de tineri orfani sau provenind din familii destrămate, cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, încearcă să  înveţe o meserie. Sunt coordonaţi de doamna Georgeta (60 ani), maistru brutar, care, după o activitate de mai bine de 30 de ani în domeniu, le dezvăluie din tainele ei pentru ca aceştia să devină “oameni de vază, cu respect pentru muncă şi pentru ceilalţi”.

Cu pâinea pe care o produc în mica brutărie,  învăţăceii îi hrănesc pe toţi cei 400 de copii orfani sau părăsiţi de cei care ar fi trebuit să le fie familie. Toţi sunt în prezent în grija Fundaţiei Concordia, creată în urmă cu 21 de ani de un pastor austriac. .

Am ajuns la Concordia într-o vineri, înaintea sărbătorilor de iarnă, într-o zi mohorâtă în care foarte multe maşini se îndreptau spre munte, iar şoferii visau la relaxarea care urma.

Detalii: ph-online.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.