Poverty is not a game

In perioada 18 – 25 August 2012, Asociaţia Together România implementează proiectul „Poverty is not a game”, in comuna Valea Doftanei, jud. Prahova. In proiect sunt implicaţi 25 de tineri participanţi si lideri din 5 tari: Slovenia, România, Cehia, Slovacia si Turcia. In cadrul activităţilor de proiect, tinerii participanţi discuta problema şomajului in rândul tinerilor si promovează includerea tinerilor defavorizaţi, participarea activa, pun in practica cunoştinţele si abilităţile dobândite.

Pentru stimularea creativităţii, a participării active si a iniţiativei de implicare in societatea civila si promovarea includerii tinerilor cu oportunitati sociale reduse, cei 25 de participanţi la eveniment vor desfăşura împreună activităţi specifice de educaţie non-formalã: ateliere de creaţie şi de lucru, voluntariat alături de tinerii locuitori ai comunei, jocuri de grup, întâlniri cu autorităţile locale, seri inter-culturale cu specific naţional pentru fiecare ţarã participantã în parte, descoperirea patrimoniului local si regional prin activităţi specifice, etc. Ca rezultat principal al acestui proiect, tinerii vor organiza un spectacol de teatru si expozitie foto „Lupta importiva saraciei” la Căminul Cultural Traisteni, joi 23 August, începând cu orele 18:00.

Asociaţia Together România este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit si are statutul legal al unei asociaţii cu activităţi in domeniul artei, educaţiei, culturii, protecţiei mediului, sportului si social pentru tineret. A fost înfiinţata in septembrie 2005 de câţiva tineri pasionaţi, cu experienţa in programe de tineret naţionale si internaţionale, cu scopul creerii unui mediu optim liberei dezvoltări a personalităţii tânărului roman. Toate acestea pentru a-l integra intr-o societate cu valori diluate si pentru a-l dezvolta din punct de vedere cultural, social, civic si intelectual. Asociaţia Together România are de asemenea ca scop promovarea tolerantei, a comunicării si a cooperării dintre generaţii si culturi diferite.

 www.asociatiatogether.wordpress.com

             Proiectul este finanţat de Comisia Europeanã prin Programul ‘Tineret în Acţiune’ – acţiunea ‘Tineri pentru Europa’, sub-acţiunea ‘Schimburi de Tineri’. Aceasta comunicare reflectã numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabilă de utilizarea informaţiilor conţinute de aceastã comunicare.

 

Alexandru Iorga

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.