Ploiesti, un oras cu cercetasi! De sambata viitoare,

Ploiesti, un oras cu cercetasi! De sambata viitoare,

Sâmbătă, 23 noiembrie 2013,  ora 11.00, la Inspectoratul Şcolar Prahova, are loc  deschiderea oficială a Centrului Local  B.E.S.T. (Be Explorer Scout and Trustworthy).La eveniment sunt aşteptaţi aproximativ 100 participanti: patrule de lupişori, temerari,exploratori, părinti, cadre didactice ,reprezentanţi ai partenerilor din comunitate, reprezentanţi media.

Principiile cercetășești conturează un mod de viață, un mod pe care cercetașii și-l asumă respectând legea și promisiunea cercetașului.

Cercetășia oferă copiilor și tinerilor oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile de lider și de a le pune în practică, acest lucru realizându-se prin concentrarea asupra activităților de grup (patrulele), oferind fiecărui individ posibilitatea de a coordona grupul din care face parte.Cercetăşia este şansa adulţilor de a ajuta tinerii să se dezvolte,o modalitate de a îmbunătăţi relația dintre rândul lor, într-un proces continuu de dezvoltare personală.Cercetășia completează educaţia primită la şcoală şi în familie, dezvoltă autocunoașterea şi dorinţa de a şti, de a explora şi de a descoperi.
Cercetășia contribuie la construirea încrederii și a stimei de sine, la dezvoltarea abilităților de învățare, leadership, team building, aventură în aer liber și de distracție! Cercetașii învață cum să facă alegerea potrivită și să își asume responsabilitatea pentru acțiunile lor, astfel încât aceștia să fie pregătiți pentru viața independentă.

sursa: comunicat de presa

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.