Ploiesti 2020

Desemnat în 2008, pol urban de creştere a Regiunii Sud – Muntenia a României, municipiul Ploieşti s-a bucurat în ultimii ani de o serie de planuri de investiţii cu impact asupra dezvoltării economice, creşterii calităţii vieţii cetăţenilor săi şi bunăstării sociale. Acestea, coroborate cu implicările în importante proiecte europene, au sprijinit oraşul Ploieşti în realizarea primilor paşi către atingerea ţintelor propuse la nivel naţional şi european, stabilite de Strategia Europa 2020.

Una dintre componetele principale este reprezentată de transportul public multimodal, deja subiect al strategiei locale de dezvoltare durabilă, vizându-se în special dezvoltarea transportului urban nepoluant. CIVITAS, MOSES, SUCCESS şi SPICYCLES sunt acţiunile care au adus în prim-plan vehiculele care utilizează combustibili alternativi şi nepoluanţi, ca alegere eficientă pentru transportul urban, ciclismul ca modalitate de transport alternativ, noi servicii de mobilitate şi necesitatea reducerii dependenţei de automobile. Cu siguranţă, municipiul va lua parte la proiecte cu obiective similare şi în următorul exerciţiu financiar european 2014 – 2020.

Alte elemente ale strategiei de dezvoltare durabilă a municipiului Ploieşti sunt sănătatea şi siguranţa publică, justiţia socială, creşterea economică şi planificarea teritorială. De asemenea, implicarea din ce in ce mai mare a comunităţii este o prioritate pentru administraţia locală. Tocmai pentru a aduce în atenţia comunităţii necesitatea dezvoltării durabile, Primăria Municipiului Ploieşti şi organizaţia Club Metropolitan creează proiectul Ploieşti 2020.

Evenimentul Ploieşti 2020, organizat în data de 23 iulie, între orele 10:00 și 20:00, va include o selecţie de manifestări menite să pună în valoare trecutul cultural al urbei, privind totodată şi spre viitorul unui oraş european dedicat principiilor durabilităţii. Ploieşti 2020 este o alternativă de petrecere a timpului liber într-un spaţiu urban redat pietonilor şi iubitorilor transportului verde. Pe Bulevardul Castanilor, instituţiile publice implicate în asigurarea sănătăţii şi siguranţei locuitorilor din Ploieşti vor prezenta o expoziţie de autoutilitare necesare în intervenţiile zilnice. De asemenea, o expoziţie şi o paradă a maşinilor de epocă vor încânta participanţii la eveniment.

Urmând ideea de încurajare a transportului verde, ploieştenii se vor putea delecta cu o expoziţie de biciclete şi vor putea face un tur al oraşului pe două roţi, care să puncteze principalele obiective culturale ale municipiului.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.