O seară reuşită, alături de Dan Puric şi compania sa de teatru

O seară reuşită, alături de Dan Puric şi compania sa de teatru

Publicul, prezent aseară în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti, s-a putut întâlni cu Dan Puric, dar şi cu doi dintre actorii care fac parte din trupa sa de teatru „Passe Partout”, într-un spectacol organizat de Fundaţia Comunitară Prahova. Dan Puric revine la Ploieşti, după ce anul trecut a conferenţiat „Despre valori şi moralitate”, la invitaţia aceleiaşi fundaţii. Evenimentul a avut un caracter filantropic, la fel cu cel de anul trecut. În deschiderea evenimentului Cristina Petre, preşedinta fundaţiei, a informat publicul despre cum s-au direcţionat banii strânşi în urma evenimentului de anul trecut. Astfel, banii au mers către: Grupul de Iniţiativă ”Iubesc Ploieştii” pentru domeniul ”Cultură” cu proiectul ”Redescoperă Ploieştii”;  Asociaţia de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic România Filiala Prahova pentru domeniul ”Sănătate” cu proiectul ”Schimbarea Mentalităţii prin campanie de promovare a imaginii şi informare”, Asociaţia Viitorul Tinerilor pentru domeniul ”Educatie” cu proiectul ”Voluntar în comunitatea mea”.

Partenerii evenimentului au fost: Primăria Municipiului Ploieşti, Viceprimar Raul Petrescu, TRANSPORT CĂLĂTORI EXPRESS S.A. PLOIEŞTI, Consiliul Judeţean Prahova, WYL FM şi WYL TV, VPTV şi Radio Best FM, PRAHOVA TV, „PROMOVĂM PRAHOVA”,”Observatorul Prahovean”, LlIbrăria Diverta, FILOS.

Dan Puric a vorbit celor prezenţi despre iubire în cuvinte simple, care au ajuns la sufletul spectatorilor:  „Duşmanul de moarte al celor care vor să distrugă un popor este iubirea. Pentru că iubirea e un liant, leagă sufletele, şi nu e vorba  doar de iubirea între bărbat şi femeie, este iubirea dintre oameni, un fel de lanţ din acela subteran, care nu poate fi distrus de nicio ideologie … şi atunci ca să distrugi poporul respectiv, creezi suspiciuni sau griji. Ştiţi că din cauza grijilor foarte multe omul se atomizează … devine atom şi nu se mai leagă cu celălalt”.

De altfel, Dan Puric nu a facut decât să creeze cadrul special pentru piesa de teatru care a urmat întâlnirii.” Despre iubire nu se vorbeşte, se mărturiseşte. Ceea ce fac eu acuma e o mărturisire, nu e o conferinţă. Eu vă vorbesc, cei care vin după mine nu vă vorbesc. E un spectacol superb, fără vorbe”.

Spectacolul de teatru „Rencontres”, care a urmat întâlnirii cu Dan Puric, face parte din repertoriul „Companiei Passe Partout Dan Puric”, scenariul şi regia fiind semnate de protagoniştii piesei, Violeta şi Dragoş Hulubă. Doi actori înfăţisând dragostea în nenumărate ipostaze. Frumoşi, cu charismă şi umor. Prin pantomimă şi dans au transmis enorm, dovedindu-ne încă odată cât de mult comunicăm prin gesturi, atitudini, expresii. De multe ori nerostind vreun cuvânt, transmitem mult mai mult decât dacă am face-o cu vorbe.

Spectacolul nu a fost decât un comentariu fin asupra dragostei, care cu siguranţă a adus  multă bucurie în sufletele celor prezenţi.

Monica BOSTAN

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.