Nicolae Manolescu vine la Ploiesti

Nicolae Manolescu vine la Ploiesti

Ideile lui MartieCriticul Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România, a răspuns invitației lansate de profesorii din cadrul Catedrei de Limba și Literatura Română a Colegiului Național

„Mihai Viteazul” Ploiești și va veni în municipiu, pentru o întâlnire cu “Ideile lui Martie” și cu cei care iubesc arta cuvântului. Evenimentul va avea loc marți, pe 15 martie, de la ora 12.00, la Sala Europa a Palatului Administrativ.

Cu acest prilej, în prezența poetului si a editorului Călin Vlasie, directorul Editurii Paralela 45, vor fi lansate două volume, “Istoria critică a literaturii române. 5 secole de literatură” (2008) și „Istoria literaturii române pe înțelesul celor care citesc” (2014). Programul evenimentului va fi completat de o sesiunea de întrebări și răspunsuri și de o sesiune de autografe.

Potrivit Wikipedia, Nicolae Manolescu, născut Nicolae Apolzan, pe  27 noiembrie 1939, la Râmnicu Vâlcea, într-o familie de dascăli, este un critic şi istoric literar român, cronicar literar şi profesor universitar, membru titular al Academiei Române, încă din 2013. După Revoluţia din 1989 a activat și ca politician. Fost ambasador al României la UNESCO şi ajuns la al doilea mandat de preşedintele al Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu este considerat, în general, ca unul dintre cei mai importanţi critici literari români din ultimele decenii.

În luna decembrie 2011, Senatul Universităţii din Bucureşti l-a declarat Profesor emerit. Administraţia prezidenţială i-a acordat lui Nicolae Manolescu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Mare Cruce, cea mai înaltă distincţie oferită de statul român.

sursa: http://www.telegrama.ro

(67)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.