Mobilizare pentru fata din Sinaia, a cărei copilărie este “încorsetată” de scolioză. Elevii de la “George Enescu” și CMC au strâns aproape 1000 de Euro

Mobilizare pentru fata din Sinaia, a cărei copilărie este “încorsetată” de scolioză. Elevii de la “George Enescu” și CMC au strâns aproape 1000 de Euro

Prahovenii fac front comun pentru copila din Sinaia, diagnosticată în august, anul trecut cu o formă galopantă a scoliozei. Unii au adunat fonduri, alții au donat parte din materialele necesare pentru baia de care familia va avea iminentă nevoie după operația fetei.  

Faptele bune nu țin cont de vârstă, ci de dorință, suflet și educație. Vin să confirme acest lucru elevii sinăieni care s-au mobilizat, luna trecută, pentru colega lor, Raluca Patricia Ștefania Tudorache, diagnosticată cu scolioză toraco-lombară, o boală care avansează rapid pentru copila de numai 13 ani.

Martori ai schimbării neașteptate prin care care trece fata, elevii Școlii gimnaziale „George Enescu“, unde învață și Raluca, n-au rămas indiferenți și au hotărât să adune fonduri pentru a-și ajuta colega. Li s-au alăturat și colegii mai mari, de la Colegiul „Mihail Cantacuzino“. Copiii au confecționat diverse obiecte pe care le-au scos la vânzare, iar din comercializarea lor au adunat aproape 1000 de Euro (1215 lei au fost adunați de elevii de liceu, în timp ce școlarii de la „George Enescu“ au strâns aproape 3000 de lei). Banii au fost virați în contul deschis pe numele mamei Ralucăi, Oana Imre, și vor fi folosiți pentru operația fetei care va fi la sfârșitul lunii aprilie, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, din București, dar și pentru celelalte proceduri medicale pe care le presupune această boală și care sunt extrem de costisitoare. Elevii și profesorii își doresc ca tânăra să treacă repede și cu bine peste această boală care îi distruge coloana și-i generează dureri la fiecare mișcare.

Cazul Ralucăi, a cărei copilărie a fost încorsetată, la propriu, de scolioza toraco-lombară, nu i-a lăsat indiferenți pe mulți dintre prahovenii care i-au citit povestea.

Pentru că, după operație, copila va avea nevoie de o baie cu tot ce înseamnă ea, o câmpineancă le-a oferit gresia, faianța, chiuveta, masca de chiuvetă , vasul de toaletă pentru a-și amenaja spațiul așa cum trebuie. Mai au nevoie, însă, de elementul principal de care vor avea nevoie în baie, și anume, cada, una ușoară, de fibră, care să nu încarce încăperea și așa “firavă”, măcinată de trecerea vremii și a lipsei lucrărilor de consolidare. Momentan, soții Imre folosesc copaia, însă după operație, pentru Raluca va fi imposibil ca baia să se desfășoare în același mod ca până acum.

De asemenea, există promisiuni și pentru patul și salteaua ortopedică de care fata va avea nevoie.

În privința spațiului unde Raluca învață, cu pereți scorojiți, plini de igrasie, i-l putem transforma într-unul mai plăcut, curat, vesel. O găleată de lavabil, plus cele necesare zugrăvitului, le-ar fi de mare ajutor. Cu mâna de lucru se descurcă soții Imre.

 

Pentru strângerea de fonduri, mama Ralucăi a deschis un cont bancar. Cei care doresc să o ajute pe fată pot dona bani în contul RO68RZBR0000060014520942, deschis pe numele Imre Oana Doina la banca Raiffeisen Bank.

Totodată, pentru implicarea în acest caz, vă stă la dipoziție și Cristi Minculescu, coordonatorul Grupului „Pentru Tine!“, la 0726279537 sau pe pagina de facebook a grupului Pentru Tine!

Liliana Maxim Minculescu

Sursa foto: observatorulph.ro și Cristi Minculescu

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.