Membrii Asociației Pensionarilor Câmpina au „furat“ startul distracției de Moș Nicolae!

Membrii Asociației Pensionarilor Câmpina au „furat“ startul distracției de Moș Nicolae!

Zeci de vârstnici din Câmpina s-au hotărât să fie cu un pas înaintea lui Moș Nicolae. În Ajunul acestei Sărbători, membrii Asociației Pensionarilor din localitate și-au dat întâlnire pentru a petrece, a cânta colinde și a-și încerca norocul la tombola unde tuturor le-a surâs norocul.  

Astfel, gospodinele s-au mobilizat și s-au pus pe gătit prăjituri, domnii au umblat la rezervele cu „multe grade“, au ales și câte o mică atenție pentru tombolă, iar în jurul prânzului și-au dat întâlnire la Asociație. Cheful s-a încins repede pentru că dacă nici pensionarii nu mai știu rostul distracției, atunci cine?!

 

Și pentru că Moșul este așteptat la orice vârstă, cei prezenți au extras câte un bilețel cu un număr corespunzător unuia dintre cadourile puse „la bătaie“.

Astfel, după câteva ore în care s-au simțit bine, au gustat din bunătățile aduse, au colindat, cei câțiva zeci de pensionari câmpineni au plecat acasă și cu dulciuri, cosmetice, o sticlă de vin sau alte produse, în funcție de cum le-a fost norocul.

„Deviza noastră este că «Există viață activă și după pensionare», lucru pe care îl dovedim cu seria bogată de activități pe care noi le-am avut încă de la înființare. Ne ocupăm și de partea culturală, și de sănătate, și de latura administrativă, în măsura în care putem, dar nu ne abatem nici de la distracții. Și profităm din plin de astfel de momente în care suntem destinși, în care este multă voie-bună și la care contribuim fiecare cu ce și cât putem.  Doar sănătate să avem pentru că, în rest, suntem o asociație activă, cu membri entuziaști, cu inițiative și cu multă dorință de a dovedi tuturor că pensionarea nu este un capăt de drum, ci este doar o nouă etapă a vieții și depinde numai de noi dacă vrem s-o privim ca pe-o relaxare după ani de muncă sau ca pe o corvoadă“, ne-a declarat Alexandrina Minculescu, președintele Asociației Pensionarilor Câmpina.

Și pentru că astfel de întâlniri sunt bine-primite, următoarea va fi, cel mai probabil, de Revelion.

Text și foto: Liliana Maxim

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.