Mănăstirea Caraiman este lăcaşul de cult unde mulţi oameni vin cu încredere şi credinţă să se roage.
Mănăstirea Caraiman atrage an de an mulţi credincioşi prin aşezarea sa geografică, aceasta fiind o zonă magnifică a unei frumuseţi ireale, dar şi prin istoria care se învârte în jurul ei.
Mănăstirea a fost construită la îndrumarea Maicii Domnului, care i s-a arătat de mai multe ori părintelui Gherontie Puiu, atât în vis cât şi în realitate. O altă minune este bradul cu şase braţe, trunchiul lui fiind închis între patru pereţi de lemn, fiecare latură fiind împodobită cu icoane si Sfânta Cruce. Trunchiul este închis deoarece cu mulţi ani în urmă pe când mănăstirea nici nu exista chipul Maicii Domnului a aparut pe una din ramurile bradului care era tăiată şi a rămas acolo ca o icoană scluptată în lemn.
Un alt lucru interesant pe care unii credincioşi îl spun este acela că dacă fotografiezi mănăstirea aceasta apare în poze doar acelora care au sufletul curat şi sunt cu adevărat credincioşi.
Mănăstirea este locul unde mulţi credincioţi din toată lumea şi-au găsit alinarea şi rezolvarea multor probleme. Părintele spune că mulţi s-au însănătoşit, au câştigat procese, s-au împăcat înainte de divorţ, şi-au regăsit fraţii şi surorile, iar alţii au venit în cărucior şi după două săptămâni, au coborât dealul pe piciorele lor.
Mănăstirea Caraiman este Raiul unde fiecare credincios îşi găseşte liniştea, în aerul proaspăt ca o respiraţie de înger.
GRAŢIELA BELCIUG