Mai sunt numai câteva zile în care grupurile de inițiativă pot depune aplicații la Fondul „Voluntariat – Implicare – Sustenabilitate-V.I.S. CJE”

Mai sunt numai câteva zile în care grupurile de inițiativă pot depune aplicații la Fondul „Voluntariat – Implicare – Sustenabilitate-V.I.S. CJE”

FONDUL „V.I.S. CJE” Oportunitate de finațare pentru elevii cu idei bune. 5000 lei vor fi acordaţi de către Fundaţia Comunitară Prahova  pentru proiecte în sprijinul elevilor din colegiile si liceele  prahovene prin Fondul Voluntariat – Implicare – Sustenabilitate-V.I.S. CJE”

Fundaţia Comunitară Prahova a lansat în data de 7 octombrie 2013 fondul Voluntariat – Implicare – Sustenabilitate –V.I.S. CJE”. Fondul s-a constituit prin organizarea de către Consiliul Judeţean al Elevilor (C.J.E.) a evenimentului  filantropic „PARTY V.I.S.- Voluntariat – Implicare – Sustenabilitate”, în data de 28 noiembrie 2012, împreunã cu partenerii: Grupul de Iniţiativã pentru Fundaţia Comunitarã Prahova şi Inspectoratul Şcolar Judetean Prahova. Pentru constituirea fondului, Fundaţia Comunitară Prahova  a dublat fondurile mobilizate prin organizarea  evenimentului  filantropic „PARTY V.I.S.- Voluntariat – Implicare – Sustenabilitate”, suma totalã de care va beneficia comunitatea fiind de 5000 lei.

Obiectivul principal al fondului este de a stimula grupuri de iniţiativă din liceele,colegiile prahovene  să dezvolte proiecte care să contribuie la producerea unor schimbări pozitive în comunitatea şcolarã.

 

 Fondul „ Voluntariat – Implicare – Sustenabilitate – V.I.S. CJE” va fi distribuit sub formă de granturi (finanţări nerambursabile). Din valoarea totală a fondului, de 5000 lei, vor fi finanțate  (două) granturi,  în valoare de 2500  lei fiecare .

Până în data de 10 noiembrie  2013 sunt așteptate din partea  grupurilor de inițiativă din colegiile, liceele prahovene, formulare de aplicație  pentru proiecte în beneficiul comunității şcolare. Pentru mai multe detalii accesați:

http://fundatiacomunitaraprahova.ro/index.php/fonduri/voluntariat-implicare-sustenabilitate-v-i-s-cje

De ce să aplici? Pentru că prin acţiunile grupurilor de iniţiativă s-a demostrat că proiectele de mică anvergură pot produce schimbări semnificative în comunităţi, prin dezvoltarea voluntariatului și implicării comunitare.

Fondul Voluntariat – Implicare – Sustenabilitate – V.I.S. CJE” este administrat de către Fundaţia Comunitară Prahova (www.fundaţiacomunitaraprahova.ro), organizaţie susţinută prin Programul Naţional de Fundaţii Comunitare (www.fundatiicomunitare.ro), iniţiat şi coordonat la nivel naţional de către Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (www.arcromania.ro) în parteneriat cu Fundaţia pentru Parteneriat (www.repf.ro) şi cu Fundaţia PACT (http://fundatiapact.ro/), finanţat de Fundaţia Charles Stewart Mott (www.mott.org), Central and Eastern European Trust (www.ceetrust.org) şi Fundaţia Româno-Americană (www.rafonline.org).

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.