Liber la schiat!

Liber la schiat!

Codurile galbene şi portocalii de ninsori, care au tot pus stăpânire pe judeţul Prahova în această săptămână, au adus bucurie în rândurile  celor pasionaţi de schi. Astfel, în Sinaia, zăpada consistentă căzută a relansat sezonul de schi, care se va încheia  la finalul lunii mai. Turiştii sosiţi în aceste zile la munte au fost încântaţi de peisajul hibernal, dar mai ales de pârtiile care au un strat consistent de zăpadă.
Staţiunea Sinaia oferă iarna cel mai bun schi de altitudine din România. Datorită crestelor de peste 2000 de metri, domeniul schiabil cuprinde în total 13 pârtii: Valea Soarelui, Valea Sorelui – pe firul văii, Lăptici, Valea Dorului – variantă, Valea Dorului 1, Valea Dorului 2, Drumul de Vară, Carp, Papagal, Târle şi Pârtia Nouă, care leagă Cota 1400 de Telegondolă. Pârtiile sunt destinate tuturor categoriilor de schiori, de la începători la experţi, şi sunt deservite de 5 instalaţii: telecabina, telegondola şi 3 telescaune. Autorităţile locale au amenajat noi posibilităţi de distracţie pe pârtiile din zonă.
Preţurile pentru accesul la instalaţiile de transport pe cablu, nu au fost deocamdată majorate faţă de cele practicate anul trecut.

În staţiunea Buşteni, pe Pârtia Kalinderu, stratul de zapada bătătorită este de 50 cm,  în timp ce pe tot domeniul schiabil din Azuga ( Cazacu si Sorica) stratul de zapada este de 60 cm.

Monica BOSTAN

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.