Legenda lacului blestemat din Campina – apa care cere suflete

Legenda spune ca la Campina exista de sute de ani un lac blestemat.Se spune ca exista cu adevarat puterea blestemului. Ca, odata lansata, anatema dainuieste peste ani, uneori, peste veacuri. Ca, desi poate parea ciudat, loveste pe mai departe, cand nimeni nu se asteapta. In Campina exista un lac care, asa cum spun unii dintre localnici, ar fi blestemat. Aproape in fiecare an, el cere – si citam din spusele oamenilor, care stiu legenda – „suflet de om tanar, in special de barbat”. Si asta pentru ca sub apele lacului s-ar fi scufundat in urma cu multi, multi ani o biserica sau o manastire de calugari, in care se savarsisera pacate grele.

Se pomeneste din batrani si se afirma: ca in lac zace o biserica. S-a prabusit, se zice, pe cand era slujba si lume multa inauntru. Erau oamenii aia aflati in sfantul locas pacatosi. Si s-a suparat Dumnezeu pe ei si a scufundat biserica. Era ridicata pe malul apei, nu departe de locul unde se afla acum actuala biserica. In fundul lacului s-a dus direct. Se spune ca atunci s-a proferat si un blestem de un preot, aflat si el in biserica si inghitit si el de apa, cum ca, asa cum se ineaca el, sa se inece si altii. Si, trece ce trece, si deodata se aude un vuiet dinspre lac. Un hauit, asa se aude.

Si atunci e clar: lacul cere suflet de om. Nu vrea femei. Doar barbati. Mai mult barbati. Ca parca s-a-necat si o femeie acum vreo 50 de ani. Barbatul ales se duce direct in lac si se arunca, desi pana atunci nu avusese ganduri de sinucidere. Anul trecut s-a aruncat un baiat tanar. Acum doi ani, altul. Si tot asa… O ia pe cararuie in jos si se duce in apa, de parca se duce la intalnirea cu o femeie. Nu se poate impotrivi. Nici vecinii care vad asta nu-l pot opri pe sinucigas. E blestemul de demult. Se zice ca poate fi ridicat. Dar nu se stie cum. Si nici n-au venit scafandrii sau altcineva autorizat sa faca vreo cercetare pe fundul lacului. Ca poate a mai ramas ceva din biserica aceea prabusita, scufundata in lac.”

Despre adancimea lacului, parerile sunt impartite: „Are la 70-80 de metri adancime”, spun unii, in timp ce altii precizeaza: „Fugi, dom’le, ca mai mult de patru metri nu are lacul asta”.

sursa: 9AM.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.