Lecţii de la muzeu

Muzeul de Ştiinţele Naturii derulează de câţiva ani un proiect, prin care elevii participă la lecţii susţinute de muzeografi, chiar la sediul instituţiei de cultură. Tematica  abordată este din cea mai diversă, axându-se în special pe programa şcolară.
Lecţiile ţinute în cadrul muzeului se bucură de succes în rândul elevilor.
„Am realizat două programe, unul pentru grădiniţe şi un altul pentru şcoli. Vă mărturisesc că  în acest moment sunt planificări făcute pentru susţinere de lecţii până în luna iunie a acestui an. La lecţii participă elevi din tot judeţul Prahova, dar avem înscrieri şi din Bucureşti. Tematica pe care o abordăm în aceste lecţii este din cea mai diversă, dar în principal ne axăm pe programa şcolară pentru orele de biologie. Astfel, în momentul când învaţă la clasă o anume noţiune, elevii îşi vor aminti cu uşurinţă că au aflat aici despre aceasta”, ne-a spus Corina Mihai, şef de secţie Muzeul de Ştiinţele Naturii.
Copiii sunt foarte încântaţi de aceste ore şi îşi doresc să înveţe noi lucruri în permanenţă.
„ Sunt pentru a treia oară la o astfel de lecţie. Astăzi învăţăm despre simţuri. Am mai avut lecţii despre animale şi poluare. Ne place să venim aici, pentru că avem multe lucruri de văzut”, ne-a spus Tudor Ene, elev în clasa a III-a C a Colegiului Naţional „Jean Monnet”.
Colectivul muzeului este foarte bucuros că poate veni în sprijinul profesorilor, care aleg să vină cu elevii la aceste lecţii.
„ Lecţiile pe care noi le prezentăm sunt interactive. Copiii reţin foarte uşor noţiunile predate, pentru că au ocazia să vadă în cadrul muzeului foarte multe planşe, care îi ajută să reţină mult mai uşor. Colegii mei s-au specializat în predarea acestor lecţii şi chiar doresc să-i felicit pentru tot ceea ce au reuşit să facă cu ajutorul acestui proiect”, ne-a mărturisit Emilia Iancu, director al Muzeului de Ştiinţele Naturii.
 Monica BOSTAN

(86)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.