Laureatii premiilor Golden Stars – editia 2010

Comisia Europeana a decernat premiile anuale pentru cetatenia europeana activa – Golden Stars Awards 2010, eveniment ce a avut loc la Bruxelles in data de 17 noiembrie.
Premiile au fost acordate pentru 8 proiecte, la categoriile: proiecte de infratire intre orase , proiecte ale societatii civile si proiecte de comemorare.
La categoria proiecte de infratire intre orase castigatorii trofeului Golden Stars au fost: localitatea Osthammar (Suedia) pentru proiectul „Energie si dezvoltare durabila vazute de Marea Baltica”, localitatea Tarragona (Spania) pentru proiectul „Jocurile Europene ale Tineretului 2010”, localitatea Haaren (Olanda) pentru proiectul „Carta europeana a comunitatilor rurale” (in acest proiect a fost partener si comuna Ibanesti din judetul Mures) si localitatea Malle (Belgia) pentru proiectul „Podul de aur”.
Proiectele „Yourope for rights” derulat de Servizio Civile Internazionale Italia si „Europe in progress” derulat de Crysalis – Franta (cu parteneri din Belgia, Bulgaria, Republica Ceha, Italia, Polonia si Romania) au fost laureate la categoria proiecte ale societatii civile.
La categoria proiecte de comemorare au primit trofeul Golden Stars Zug der Erinnerung e.V. din Germania pentru proiectul „Train of remembrance” si Roma Press Centre Association din Ungaria pentru proiectul „Forgotten Roma Holocaust”.

Punctul Europa pentru cetateni E-mail: infoeuropapentrucetateni.eu Web: www.europapentrucetateni.eu Centrul de Cercetare si Consultanta in Domeniul Culturii str. Barbu Delavrancea 57, sector 1, Bucuresti, 011353 Tel / fax: 021 316 60 60; 021 316 60 61

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.