Lansare proiect – The Other Tour

 Asociatia 4YOUNG anunta lansarea proiectului “THE OTHER TOUR” , proiect finantat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul” Tineret in Actiune”, subactiunea 1.1a- Schimb de tineri.

THE OTHER TOUR este o iniţiativă care aduce in prim plan dansul popular ca parte a creatiei populare a unui popor.

THE OTHER TOUR” isi va desfasura activitatile in comuna Izvoarele, in perioada 25 iunie- 05 iulie 2012 avand ca parteneri alte 7organizatii din: Polonia, Slovacia, Turcia, Cehia, Norvegia, Italia, Lituania.

In contextul Anului European al imbatranirii active si al solidaritatii intre generatii – 2012, proiectul se doreste un schimb de experienta intre cei care de-a lungul timpului s-au ingrijit de pastrarea si transmiterea folclorului traditional si cei care au datoria de onoare de a face cunoscut pretutindeni dansul folcloric romanesc ,una dintre cele mai preţioase bogaţii artistice ale lumii.

Parteneriatul cu Clubul seniorilor din comuna Izvoarele este un bun prilej pentru cei 40 de participanti de a constientiza importanta voluntariatului in transmiterea valorilor culturale ale unui popor.

In cadrul atelierelor de lucru comune, a serilor interculturale, a dezbaterilor tematice,participantii au ocazia sa mpartaseasca “ istoria” dansului autohton, obiceiurile si tot ce inseamna creatie populara specifica tarii din care provin. Sezatoarea la care vor participa in comuna Izvoarele, intalnirea cu varstnicii din “ Clubul seniorilor “ din localitate, participarea la sarbatoarea comunei,toate aceste activitati vor ajuta tinerii sa-si imbogateasca cunostintele in domeniul creatiei populare.Vor stimula deasemenea tinerii sa reflecte asupra faptului ca sunt cetateni europeni, asupra valorilor culturale europene si implicarea lor in pastrarea acestora.

THE OTHER TOUR” va deveni o experienta de neuitat pentru fiecare participant si deasemenea o sursa de valoroase competente, cunostinte, posibilitati de realizare personala si experienta fara de care omul modern nu poate progresa.

sursa:www.4young.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.