LANSARE FONDUL PENTRU BURSE DE MERIT „ADOPTĂ O VALOARE“

LANSARE FONDUL PENTRU BURSE DE MERIT „ADOPTĂ O VALOARE“

Fundatia Comunitara Prahova, prin Fondul pentru Burse de merit „Adoptă o valoare”, susţine şi promovează elevii talentaţi ai judeţului Prahova. Sunt incurajati elevii performanţi într-un anumit domeniu: artistic, ştiinţific, sportiv etc. Sunt  promovate elitele şi susţinute pe drumul pe care l-au ales.

Fundaţia Comunitară Prahova apreciază talentul, pasiunea, munca şi determinarea, consideră că tinerii performanţi ai judeţului Prahova sunt o valoare importantă şi merită să fie promovaţi ca exemple demne de urmat.

Fondul s-a constituit prin donaţiile participanţilor la evenimentul de strângere de fonduri „Jos palaria pentru Ploieşti, mon cher!” de la Doroftei Pub şi a lecţiilor de dans cu caracter filantropic susţinute de Compania AllaDance, „Invitaţie la dans”.

Prin Fondul pentru Burse de merit „Adopta o valoare”, Fundaţia Comunitară Prahova îşi propune susţinerea a 10 elevi talentaţi ai judeţului Prahova cu câte o bursă de merit unică, fiecare în valoare de 650 lei, suma totală a Fondul pentru Burse de merit „Adopta o valoare” fiind de 6500 lei. Primii 4 elevi talentaţi beneficiari ai burselor de merit au fost selectaţi în cadrul competiţiei de talente „Party V.I.S. Voluntariat-Implicare-Sustenabilitate” desfăşurată în data de 28 noiembrie 2012, în Club Puff din Ploieşti. Pentru această competiţie, 27 de licee şi colegii din judeţul Prahova au desemnat câte un concurent, care a performat în faţa a peste 300 de elevi şi profesori. Un juriu format din 5 membrii, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean al Elevilor şi ai Grupului de Iniţiativă pentru Fundaţia Comunitară Prahova, a desemnat 3 premianţi: locul întâi – 100 de puncte – Răzvan Encuna, elev al Liceului Tehnologic de Transporturi Ploieşti, locul doi – 99 de puncte – Stoian Alexandru, elev al Liceului Tehnologic „1 Mai” Ploieşti, locul trei – 98 de puncte – Adelina Neacşu, elevă a Liceului de Artă „Carmen Sylva” Ploieşti. Publicul a desemnat un câşigător pentru premiul de popularitate,  Minodora Gheorghe, elevă a Liceului Tehnologic  „Constantin Cantacuzino” Băicoi.

În perioada 16 iulie – 12 august 2013 ne propunem identificarea a încă 6 elevi talentaţi din judeţul Prahova, viitori beneficiari ai Fondului pentru Burse de merit „Adopta o valoare”.

Încurajăm ca în perioada 16 iulie – 12 august 2013 fiecare elev cu domiciliul pe raza judeţului Prahova care, prin muncă şi determinare, doreşte să îşi valorifice talentul, să completeze formularul de aplicaţie on-line pentru a se înscrie în selecţia beneficiarilor Fondului  pentru Burse de merit „Adoptă o valoare”.

http://www.fundatiacomunitaraprahova.ro/index.php/fonduri/adopta-o-valoare

http://www.fundatiacomunitaraprahova.ro/index.php/2-uncategorised/19-formular-aplicare-aov

Sunt încurajaţi să aplice elevii care îndeplinesc următoarele condiţii:

  • au performanţe dovedite în domeniul lor de specialitate;
  • studiază la o unitate de învăţământ pe raza judeţului Prahova.

Aplicaţiile vor fi evaluate de către un comitet de  evaluare selectat de Fundaţia Comunitară Prahova.

Nu constituie criterii de acordare a burselor: genul, religia, etnia candidatului.

 

Ghidul complet pentru finanţare este disponibil pe site-ul Fundaţiei Comunitare Prahova la www.fundatiacomunitaraprahova.ro. Informaţii suplimentare pot fi obţinute la datele de mai jos, din partea persoanelor de contact, prin email.

 

Fundaţia Comunitară Prahova este o organizaţie non-profit, cu sediul în Ploieşti, care îşi desfăşoară activitatea în judeţul Prahova. Misiunea Fundaţiei Comunitare Prahova este de a îmbunătăţi viaţa locuitorilor judeţului Prahova prin mobilizarea şi distribuirea de resurse în beneficiul iniţiativelor de dezvoltare locală. Ajutam comunitatea prin atragerea şi direcţionarea resurselor către cele mai importante domenii de dezvoltare, încurajând implicarea civică şi iniţiativele cetăţenilor, ONG-urilor şi grupurilor de acţiune locală.  Totodată, servim donatorii (persoane fizice sau companii) prin identificarea împreună cu aceştia a celor mai bune mecanisme de implicare filantropică, în acele arii în care contribuţia lor poate avea cel mai mare impact.  Valorile Fundaţiei Comunitare Prahova sunt: Transparenţa, Profesionalismul, Impactul pe termen lung, Creşterea calităţii vieţii.

Fondul de burse „Adoptă o valoare” este administrat de către Fundaţia Comunitară Prahova (www.fundaţiacomunitaraprahova.ro), organizaţie susţinută prin Programul Naţional de Fundaţii Comunitare (www.fundatiicomunitare.ro), iniţiat şi coordonat la nivel naţional de către Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (www.arcromania.ro) în parteneriat cu Fundaţia pentru Parteneriat (www.repf.ro) şi cu Fundaţia PACT (http://fundatiapact.ro/), finanţat de Fundaţia Charles Stewart Mott (www.mott.org), Central and Eastern European Trust (www.ceetrust.org) şi Fundaţia Româno-Americană (www.rafonline.org).

Website: www.fundatiacomunitaraprahova.ro

E-mail: initiativa@fundatiacomuniaraprahova.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.