La pas prin trecutul Ploieştilor

La pas prin trecutul Ploieştilor

„Republica Ploieşti” ne propune, prin pagina de evenimente de pe reţeaua de socializare facebook, duminică, 16 martie 2014, de la ora 12:00, un tur istoric al Ploieştiului. Punctul de întâlnire va fi fosta Casă a Căsătoriilor de pe Bulevardul cu castani, urmând ca plimbarea să se încheie după aproximativ două ore în apropierea Palatului Culturii.

La fel ca la edițiile trecute ale turului, organizatorii vor vorbi despre cum a apărut această localitate și despre modul în care Ploieștii ar fi putut fi doar o suburbie a Târgșorului sau zonei Bereasca. De asemenea,  cei prezenţi duminică vor putea afla despre cum, la un moment dat în istorie, s-au mutat toți ploieștenii în București, dar și despre episodul Republicii de la Ploiești.

Nu vor fi ocolite nici poveștile clădirilor pe lângă care trecem și astăzi. Se va discuta despre primul revelion din oraș, despre liceul construit pe locul unui cimitir, despre afacerile atât de actuale ale politicienilor de demult, precum și despre casa în care a locuit o parte a familiei imperiale ruse.

Pe lângă imaginea de ansamblu, se vor aduce în discuție povești personale, anecdote, bârfe din Ploieștii de odinioară, astfel încât cei prezenţi să-și poată imagina că sunt în mijlocul unor evenimente istorice importante pe care le-au trăit părinții sau bunicii noștri.

Explicațiile vor fi însoțite de imagini de epocă – fotografii unicat, reproduceri după poze rare, precum și cărți poștale vechi de mai mult de un secol.

După tur, organizatorii ne asigură că se va putea discuta la o cafea/ceai, într-un local din apropiere.

Turul costă 20 de lei, iar pentru rezervări – mail la lucianflorin.vasile@gmail.com sau 0747695809.

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.