Jucatorii echipei Petrolul Ploiesti in spijinul unei cauze nobile

Membrii echipei de fotbal FC Petrolul Ploiești au renunțat la echipamentele oficiale de pe terenul de joc și au devenit, pentru o zi, luptători pentru o cauză bună.

La inițiativa Asociației Comunitare Lupii Galbeni, al cărei fondator este FC Petrolul Ploiești, sportivii au fost fotografiați în ipostaze de antrenament intens, într-un spațiu nonconformist, iar instantaneele au fost incluse în Calendarul FIGHT CLUB by FC Petrolul Ploiești 2013.

Adrian Cristea, Hamza Younes, Mircea Bornescu, Laurențiu Marinescu, Sebastian Achim, Damien Boudjemaa, Soni Mustivar, Gaston Mendy, Antony Nwakaeme-Tony, Constantin Grecu, Jeremy Boklla, Ruben Manasse Enza-Yamissi, Marian Cristescu, Stefano Avogadri, Haubert S Guilherme, Valincius Povilas, Vlăduț Morar, Gheorghe Grozav, Vasili Hamutovski, Ovidiu Hoban, Daniel Oprița, George Galamaz, Carlos Cesar Dos Santos Cesinha și Ionuț Neag au pozat la bustul gol sau în maiouri sport, ridicând haltere, făcând flotări, lovind un sac de box sau duelându-se în mișcări de kick-boxing.

Ședința foto realizată de Gabriel Hennessey, într-o hală dezafectată, a fost gândită sub conceptul de “Fight Club” și îi prezintă pe fotbaliști într-o nouă ipostază lăudabilă.

Proiectul are scop caritabil, sumele de bani din urma vânzării calendarului urmând să fie donate în ajutorul a trei copii talentați cu situație financiară precară, care își doresc să facă performanță în sport.

Este vorba de Ana Maria Mateescu (15 ani), vicecampioană la lupte libere cadet, care face sport de la 4 ani la CS Petrolul, Ioan Stănescu (16 ani, vicecampion național la ciclism viteză, la rândul lui, face sport la CS Petrolul) și de Raul Ciungu, de 8 ani, fotbalist care visează să ajungă în echipa națională. Cei trei copii provin din familii care câștigă doar 600-900 lei pe lună.

“LUPtăm pentur viitorii campioni” este mesajul sportivilor de la FC Petrolul Ploiești, inscripționat pe coperta calendarului.

Calendarul FIGHT CLUB by FC Petrolul Ploiești 2013 este fi disponibil pe piață începând cu 10 decembrie 2012, ca atașament la revista Tabu, îm magazinul oficial al echipei din centrul comercial Winmark şi în punctele de vânzare a presei din judeţul Prahova. Produsul are preţul de 29.90 lei.
Calendarul este realizat cu sprijinul Algabeth și Romprest.

„Jucătorii de la FC Petrolul s-au detașat, pentru acest proiect, de meseria lor de fotbaliști și au intrat în pielea unor veritabili luptători. Totul, cu un scop nobil: acela de a strânge banii pentru viitorii campioni ai României.

Printr-o astfel de inițiativă dorim să atragem atenția că România are un potențial fantastic în domeniul sportului, indiferent de disciplină. Toți cei care doresc să se dezvolte prin sport merită susținuți și încurajați, iar dacă prin acest calendar putem schimba destinele a măcar trei copii pasionați de sport, atunci mă declar mulțumit. Azi 3, mâine 30, peste 10 ani 300. Campionii nu se nasc ușor, trebuie susținuți, încurajați și motivați”, declară Florian Walter, președinte CA FC Petrolul Ploiești.

„Cel mai mare importator național de marmură și granit, Algabeth COM și-a făcut o misiune din a susține sportul românesc, în general, și pe cel prahovean, în special, implicându-se în acțiuni caritabile dintre cele mai nobile.

De departe, o mișcare importantă în această direcție este reprezentată de parteneriatul cu Petrolul Ploiești, cea mai reprezentativă și mai iubită echipă a județului Prahova, un club de fotbal cu o istorie deosebită.În ultima vreme, clubul Petrolul a demarat o serie de inițiative de comunicare dar și de implicare socială, una dintre ele fiind legată de producerea unui calendar cu fotbaliștii echipei.

Publicația se dorește a fi un frumos cadou de sărbători pentru toți iubitorii de galben și albastru dar și un model de implicare comunitară, veniturile obținute din vânzare urmând a fi donate în scopuri caritabile. Nutrim speranța că această initiativă va reprezenta, pe lângă un ajutor direct oferit susținerii fotbalului dar și a „tinerilor lupi”, un model de implicare socială a unei echipe de fotbal în dezvoltarea cât mai corectă a societății. Adică, pe scurt, exact ce-și propune mereu societatea Algabeth”, declara Gabriel Drăghici, Director General Algabeth.

sursa: fcpetrolul.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.