ISTORIA CLUBULUI ZBURATORUL FLORESTI

Clubul columbofil a inceput sa activeze  in jurul anilor 2003-2004 sub denumirea de Victoria Floresti,denumire ce a purtat-o pana anul acesta cand si-a schimbat denumirea in Zburatorul Floresti.

In acest club activeaza circa 70 de membri cotizanti din Floresti si din zonele limitrofe( Nedelea,Filipestii Padure,Filipestii Targ,Magureni,Ditesti,Calinesti si un singur membru din Orasul Moreni jud. Dambovita)

Activitatea clubului se desfasoara dupa cum urmeaza: clubul are la conducere 3 oameni-un presedinte de club,un director tehnic de club si un casier.Acesti 3 oameni se ocupa  si sunt in spatele in  ceea ce activeaza clubul,cum ar fi:sedinte,organizare pentru etapele de concurs,premiere si clasamente.

Ce se intampla intr-o etapa de concurs: etapa de concurs se face de obicei in weekend,in functie de conditiile meteo. Daca conditiile meteo sunt prielnice se face in weekend,daca nu se face in cursul saptamanii sau se amana.

Imbarcarea porumbeilor: columbofilii se strang toti la club cu porumbeii,unde se fac 3 comisii de imbarcare, 2 pentru ceasurile mecanice si una pentru ceasurile electrionice. Porumbeii sunt selectati pe rand din fiecare cos de concurs al proprietarului,li se introduce cleme cauciucate(fiecare clema avand seria ei) pe picior pentru cei cu ceasuri mecanice,se trec pe fisa de concurs seriile atat ale porumbeilor cat si seriile dupa inelele matricole ale acestora.

Comisia pentru ceasurile electronice se face printr-o trapa de imbarcare unde se ia din cosul de concurs al proprietarului si se scaneaza piciorul porumbelului care are atasat un cip electronic. Acest cip are seria porumbelului care va fii afisata in ceasul constatator,acestea ulterior vor fii imprimate pe fisa crescatorului respectiv.

Dupa ce  acestea au fost verificate de catre comisiile constatatoare,porumbeii sunt imbarcati in custile commune ale clubului urmand ca porumbeii sa astepte imbarcarea in masina. Dupa sosirea masinii de concurs se ia cate o cusca separat si se imbarca porumbel cu porumbel, acestia numarandu-se  in vederea intocmirii dosarului cu numericul de porumbei si crescatori pentru clasamentul judetean. Acestea fiind facute , masina cu porumbeii imbarcati este sigilata urmand sa plece catre destinatia selectata din planul de zbor al clubului. Masina odata ajunsa la destinatie este desigilata de catre sofer si un delegat al clubului urmand ca porumbeii sa fie lansati.

Columbofilii care ulterior au  angajat porumbeii in concurs ii asteapta in zonele unde au crescatoriile sa vina intr-un timp cat mai bun,fiecare sperand la un loc de top in clasament.

Pentru data viitoare,o sa va vorbesc despre sosirea porumbeilor,constatatarea lor de catre ceasurile mecanice si electronice cat si despre recuperarea porumbeilor sositi din concurs.

 

VANT IN PENE MOTORASELOR ZBURATOARE!

 

Andra

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.