Investitie de peste 20 milioane de euro in Ploiesti

Primaria Ploiesti ne-a trimis urmatorul:

Comunicat de presă

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, s-a întâlnit cu reprezentanţii firmei TORO din Statele Unite ale Americii, care urmează să demareze costrucţia unei linii de producţie în Parcul Industrual Ploieşti.

The Toro Company a anunţat începerea construcţiei unei noi fabrici, o investiţie de aproximativ 20 de milioane de euro. Odată finalizată, fabrica va produce sisteme de micro-irigaţii pentru cultivatorii de legume, terenuri agricole, livezi şi podgorii din Europa de Est.

“Luând în considerare preocupările crescute în legatură cu accesul la apă şi costul acestuia, tehnologiile noastre inovative din segmentul irigaţiilor de tip picurare ajută clienţii din întreaga lume, mai precis să economsească apă la irigarea culturilor, îmbunătăţind randamentul şi calitatea culturilor” a declarat Judy Altmaier, Vicepreşedinte Operaţiuni în cadrul The Toro Company. „Odată cu cererea de apă, aflată în continuă creştere, acest proiect de extindere reprezintă o importantă investiţie strategică pentru Toro, prin crearea unui centru de producţie şi de export pentru produsele noastre, pentru a sprijini progresul în Europa de Est”.

Este prima investiţie “greenfield” pe care compania americană o face în afara graniţelor SUA de la momentul înfiinţării, din anul 1914. Decizia de a investi în România a fost influenţată pozitiv de suportul oferit de Guvernul României, prin intermediul schemei de ajutor de stat aprobată de Ministerul Finanţelor, în valoare de 9 milioane euro.

Construcţia noii fabrici este aşteptată să demareze la începutul anului 2011, iar începerea producţiei este planificată pentru sfârşitul verii lui 2011. De îndată ce va deveni operaţională, fabrica de aproximativ 12.500 metri pătraţi, va oferi aproape 100 de locuri de muncă.

“ Este un eveniment foarte important pentru comunitate. În primul rând prin numărul de locuri de muncă nou create, dar şi pentru faptul că orice investiţie străina atrasă în această perioadă reprezintă un semn de relansare a economiei naţionale pe baze sănătoase şi reale.” a declarat primarul Andrei Volosevici.

La întâlnirea cu reprezentanţii companiei Toro au participat Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor şi Adrian Dobre, prefectul judeţului Prahova.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
  1. nu cumva Toro construieste in Ploiesti west park adica pe teritoriul comunei Aricestii Rahtivani?
    si daca da.atunci cei trei crai de ce si-au racit gura cu americanii?

    Reply
  2. Super buna observatia.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.