Integrare pe piata muncii dupa un proiect european

Inspectoratul Scolar Judetean Prahova, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, SC Softwin SRL si Agentia Albafor SPA Italia vor lansa luni, la Busteni, proiectul “Competente pentru o piata a muncii competitiva in context european”, cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Prin intermediul acestuia, 2675 de elevi din licee tehnologice din Capitala si din Prahova care se pregatesc in domeniile: comert, turism si alimentatie, economic, industrie alimentara, agricultura vor participa la stagii de pregatire practica, initiativa avand ca scop dezvoltarea competentelor pe care ei le detin in aceste domenii. Astfel, viitorii absolventi ai invatamantului profesional si tehnic isi vor gasi mai repede un loc de munca, iar eforturile depuse de companii in vederea integrarii lor profesionale vor fi reduse.
In proiect vor mai fi implicate 40 de unitati economice, 100 de coordonatori de practica si 200 de tutori. Activitatile principale din cadrul proiectului vizeaza: crearea si consolidarea parteneriatelor intre unitatile scolare din invatamantul profesional, tehnic si unitatile economice – care sunt potentiali angajatori; realizarea unor dezbateri si seminarii tematice in scopul popularizarii unitatilor economice in randul elevilor; identificarea cerintelor angajatorilor referitoare la competentele viitorilor angajati, pe baza carora se va dezvolta un sistem de stagii de pregatire practica specific locurilor de munca disponibile; elaborarea si dezvoltarea de catre specialisti a materialelor-suport necesare desfasurarii stagiilor de pregatire si a instrumentelor de monitorizare si evaluare; aplicarea unor metode interactive de invatare, prin crearea unui sistem informatic ce va permite inscrierea elevilor la stagiile de practica, accesul la o biblioteca virtuala, organizarea unor activitati in care elevii vor impartasi experiente, vor comunica, se vor autoevalua etc. Stagiile de pregatire orientate pe exersarea abilitatilor de lucru vor fi monitorizare si evaluate, iar la final, in licee va fi organizat un concurs de proiecte. Premiul va consta in vizite la potentiali angajatori, de acesta urmand sa beneficieze 125 de elevi
Detalii in ziarul Prahova

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.