Întâlnirea diplomatică la Ploiesti

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Laurenţiu REBEGA, a primit vineri, 15 martie 2013 vizita unei delegaţii bulgare conduse de  Excelenţa Sa , Aleksandar FILIPOV, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii  Bulgaria în România. La întâlnire  au participat şi  şeful centrului de ajutor medical de urgenţă al Regiunii Sofia, medicul Yuri Tornev, adjunctul acestuia, Plamen Kitanov, prefectul Judeţului Prahova, Marius Sersea, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Nicolae Popescu.

În cadrul întrevederii, au fost abordate în principal aspecte legate de  sistemul medical de urgenţă din Judeţul Prahova şi capacitatea SMURD (Serviciul Mobil de Urgenţă şi Descarcerare)  de a acţiona în  aceste situaţii. Pentru o bună exemplificare a temelor abordate, oficialii bulgari s-au deplasat la sediul ISU Prahova. Aici a  avut loc o prezentare ce a vizat identificarea riscurilor naturale şi industriale prezente la nivelul judeţului; exerciţii demonstrative pentru descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă; prezentarea dispeceratului de preluare a solicitărilor pe linie medicală. Totodată, delegaţia bulgară a vizitat şi Unitatea de Primiri Urgenţe Ploiesti.

Întâlnirea diplomatică a avut loc în contextul în care în luna septembrie 2012 a fost semnat un acord de cooperare între Judeţul Prahova si Regiunea Sofia din Bulgaria.

Cele două părţi au identificat şi posibilitatea unor colaborări instituţionale bilaterale pe domenii de interes comun, precum şi perspectivele de dezvoltare a relaţiilor dintre Judeţul Prahova şi Republica Bulgaria.

sursa: comunicat de presa

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.