Întâlnirea de suflet cu poetul Lucian Avramescu

Întâlnirea de suflet cu poetul Lucian Avramescu

Muzeul „Conacul Bellu” din Urlaţi, str Orzoaia de Sus, nr.2, vă invită miercuri, 12 iunie 2013, ora 17.00 la  „Întâlnirea de suflet cu poetul Lucian Avramescu”. Momentul principal al seratei îl constituie lansarea CD-urilor ce conţin poezia sa de dragoste în propria interpretare.
Serata se înscrie în ciclul de evenimente susţinute de muzeu în colaborare cu cenaclul „Pe urmele lui Orfeu” al Liceului „Brâncoveanu Vodă” din Urlaţi.

Director general al AM PRESS, poetul si jurnalistul Lucian Avramescu s-a născut la 14 august 1948 in comuna Sângeru, judetul Prahova.

Studii: licentiat in arhitectură peisageră si ziaristică;
studii postuniversitare la Intercultura – Italia.

Cariera: debut in presa literară – 1970; redactor “Orizont” Vâlcea – 1971-1978; sef de sectie si redactor-șef adjunct la Scânteia Tineretului, unde, in perioada 1981-1985, a condus cenaclul “Serbările Scânteii Tineretului”; redactor-sef al revistei “Slast” in perioada 1986-1989; fondator si redactor-sef al ziarului “Tineretul Liber”, primul ziar tiparit in zilele Revolutiei din ’89 in fosta Casă a Scânteii; fondator al agentiei de stiri A.M. PRESS – 1991, prima agentie de presă cu capital privat inființată dupa ’89.

Publicatii: volume de versuri, note de călătorie, antologii, eseuri si pamflete jurnalistice. Intre altele amintim “Poeme” – Editura Albatros (1975), “Stele pe dealuri”, Editura Scrisul Românesc (1976), “Transplantul de albastru”, Editura Sport-Turism (1976), “Un liber albatros” (1978), “Ei, aș! Spunea poetul” (1979), “Nu cer iertare”, trilogie (1981-1983, 1985), Editura Eminescu; “Această generație” – poezii in limba greacă, Editura Athena, Grecia (1985), “Bună seara, iubito”, volumul I, Editura Eminescu (1986), “Bună seara, iubito”, volumul II, Editura A.M. PRESS (2000).

Activitate socială: membru in Uniunea Scriitorilor din România (din 1979), Asociatia Culturala de Prietenie Romania-Israel(membru fondator), membru fondator si membru in Consiliul de Onoare al Clubului Român de Presă unde a îndeplinite și funcția de vicepreședinte. Cetățean de onoare al municipiului Ploiești. Realizator al Muzeului Pietrei din Sângeru, Prahova, singurul muzeu din țară care conține lucrări în piatră realizate de țărani.

Distinctii: premiul de debut pentru poezie, Editura Albatros (1975), Premiul pentru scriitorii tineri (1979). Premiul de Excelență ”Nichita Stănescu” pentru întreaga operă literară.

Este tradus și publicat în reviste literare sau în antologii din Polonia, Bulgaria, Rusia, Israel, China, Anglia, Irak, SUA, Germania, Franta, Olanda, Turcia, Iugoslavia.

Ultimele volume tiparite: “Ciorne” – Editura A.M. PRESS, carte care conține tabletele publicate timp de patru ani, sâmbătă de sâmbătă in cotidianul “România liberă”, incepând din decembrie 1998. Apoi volumele de publicistică Ciorne 2, Ciorne 3 și Ciorne 4, la aceeași editură și care cuprind publicistica din anii 2005 – 2012, pamflete și analize găzduite de Jurnalul Național și alte publicații. La Cluj, în EdituraDacia i-a fost publicată selecția de poezii de dragoste „Poetul ca o casă în flăcări”, în 2011.

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.