In Sinaia s-a deschis un centru de informare comunitara

Vlad Oprea, primarul orasului Sinaia a inaugurat Centrul de Acţiune şi Informare Comunitară Furnica.

Este un centru destinat în principal celor care locuiesc în cartierul Furnica şi nu numai. Este singura clădire pe care am putut să o salvăm de la revendicare, singura din cartierul Furnica ce a rămas a Primăriei Sinaia pentru că celelalte au fost toate revendicate şi în mare parte retrocedate foştilor proprietari. Nu am vrut să o dăm altcuiva, ci să rămână a sinăienilor şi a celor care locuiesc aici. Este un centru unde oamenii se vor întâlni, vor participa la multe proiecte atât cei în vârstă, cât şi tinerii. Centrul se adresează tuturor şi reprezintă o extensie a Centrului Cultural din Sinaia, care cu toate că este o clădire impunătoare şi generoasa, în timp a devenit neîncăpătoare datorită solicitărilor care au venit din partea cetăţenilor. Sunt şi mulţi oameni în vârstă cărora le e greu să coboare la Centrul Carmen Sylva şi vor putea veni aici, pe Furnica” a declarat Vlad Oprea, Primarul oraşului Sinaia.

Activitatea care stă la baza acestui centru este aceea de socializare, activitate de unde se pot obţine informaţii referitoare la problemele, nevoile, nemulţumirile şi dorinţele locuitorilor din zonă.
Oamenii vor fi încurajaţi să vină cu idei noi referitoare la activităţile pe care ar vrea să le desfăşoare, astfel încât centrul să se modifice în timp după dorinţele lor.
Programul activităţilor va cuprinde pe lângă socializare, ore de sănatate,  de politică, asistenţă socială, acţiuni de voluntariat, jocuri, sport, informare, plimbări, creaţie, filme şi cărţi.

sursa: www.max-media.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.