In Prahova a fost aprobat un nou program de vizita in spitate

Noul program pentru vizitarea pacienţilor funcţionează deja în cele mai mari spitale din judeţul Prahova, reprezentanţii respectivelor unităţi spitaliceşti spunând că sunt de acord cu programul extins, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele mai mari trei spitale din judeţul Prahova, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti şi Spitalul de Pediatrie Ploieşti, au pus în aplicare noul program de vizitare a pacienţilor.

La Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, aparţinătorii îi pot vizita pe copiii internaţi sau pe mămicile internate cu copiii, conform programului extins, a declarat, luni, managerul unităţii sanitare, Oresta Vasile.

Aceasta a spus că, în opinia sa, programul de vizită prelungit este „foarte binevenit”, dar îşi doreşte ca toţi vizitatorii să îl respecte.

„Noul program de vizită este foarte binevenit, cu o condiţie: toţi aparţinătorii să respecte acest program. Din păcate, printre aceştia sunt şi oameni care s-au învăţat să nu respecte niciodată nicio regulă. Îmi doresc ca acest program să fie respectat”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, managerul Spitalului de Pediatrie Ploieşti.

Aceasta a arătat că nu există taxă pe care vizitatorii să fie obligaţi să o plătească.

Şi la Maternitatea din Ploieşti pacientele sunt vizitate tot între orele noului program stabilit de ministerul de resort.

Managerul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti, medicul Călin Boeru, aflat în concediu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a transmis colegilor săi să pună în aplicare noul program.

Boeru a spus că acest program este unul „foarte bun” întrucât „elimină eventualele tensiuni între aparţinători şi personalul din spital”.

„Înainte, aparţinătorii care veneau în afara orelor de vizită aveau tendinţa să se ferească de personalul din spital, iar unii dintre cei care lucrează în spital nu erau foarte mulţumiţi de prezenţa vizitatorilor în unele momente”, a spus managerul Maternităţii din Ploieşti.

Înainte de implementarea noului program, rudele şi prietenii care voiau să le viziteze pe paciente în afara orelor special prevăzute în programul de vizită trebuia să plătească o taxă de cinci lei care intra la capitolul bugetar „venituri proprii” ale spitalului, însă, în urma implementării noului program, această taxă a fost exclusă.

sursa si detalii: /www.romanialibera.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.