IN MEMORIAM GEORGE ENESCU-60 de ani de la trecerea în eternitate

IN MEMORIAM GEORGE ENESCU-60 de ani de la trecerea în eternitate

Miercuri, 6 mai ora 17.30, la Muzeul Memorial „Paul Constantinescu”din Ploiești, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova va avea loc o importantă manifestare omagială prilejuită de comemorarea a 60 de ani de la trecerea în lumea cea veșnică a genialului compozitor și interpret George Enescu, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de cultură.

Viața și opera nemuritorului muzician vor fi evocate de prof. dr. Al.I.Bădulescu, membru al UCMR și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, după care vor fi audiate pagini celebre  din opera ilustrului muzician comemorat, aflate în Fonoteca de aur a Radiodifuziunii Române.

În cea de-a doua parte va avea loc un recital vocal-instrumental la care își dau concursul: prof. Nelu Stan, violonistul Cosmin Stoica-concertmaestru la Filarmonica „Paul Constantinescu”, mezzosoprana Cristina Trandafir, soprana Denisa Iamandi, pianiștii: Mihai și Daniel Nichita, Alexia Roșca, prof. Doina Boboacă, chitară clasică: prof. Bogdan Găzdac.

Monica BOSTAN

 

(594)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.