„Împreună după şcoală!”

„Împreună după şcoală!”

Vineri, 22 noiembrie 2013, ora 11.00, Organizaţia Umanitară CONCORDIA inaugurează Centrul de Servicii Sociale “Casa CRISTINA” din Ploieşti, Str.Căliman, nr.108, Judeţul Prahova.

Centrul va oferi programe de terapie şi recuperare prin acordarea de servicii de specialitate – consiliere psihologică, psihopedagogică şi logopedică, precum şi activităţi cu rol de suport în procesul de învăţare destinate copiilor din comunitate care prezintă un risc major de abandon şcolar.

Programul „Împreună după şcoală!” se adresează, cu prioritate, copiilor rromi din Cartierul Mimiu, care prezintă un risc major de abandon şcolar sau care nu au mers la şcoală din cauza sărăciei sau a influenţei mediului în care trăiesc. Un număr de 36 de copii vor beneficia de consiliere de specialitate şi de sprijin în procesul de învăţare, precum şi de activităţi muzicale, ludice şi sportive.

În cadrul evenimentului va avea loc sfințirea “Casei CRISTINA”, iar copiii organizației ne vor prezenta câteva momente artistice.

Organizaţia Umanitară CONCORDIA este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi nonprofit, care are ca principal obiectiv recuperarea şi reintegrarea socială, şcolară şi profesională a copiilor şi tinerilor, care provin din familii dezorganizate, defavorizate social sau direct de pe stradă.

În prezent CONCORDIA ocroteşte peste 500 de copii şi tineri în casele şi locuinţele sale, pe care le administrează în Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii-Rahtivani, Judeţul Prahova.

De toţi aceştia, se ocupă cu dedicaţie peste 200 de angajaţi, voluntari şi colaboratori.

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.