“Ia-mă acasă de Crăciun!”

“Ia-mă acasă de Crăciun!”

În perioada 2 decembrie – 20 decembrie, prahovenii cu suflet mare pot solicita Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului învoirea unui copil aflat într-unul din centrele de plasament din judeţ pentru ca acesta să petreacă Crăciunul în familie.

Pentru a obţine această învoire trebuie să depuneţi o cerere de evaluare, în vederea obţinerii acordului privind învoirea unui copil aflat în evidenţa D.G.A.S.P.C la sediul instituţiei, formular tipzat pe care o să-l primiţi chiar acolo. După aceea, specialiştii în domeniul asistenţei sociale vormerge la solicitanţi pentru a evalua situaţia familială.

O procedură, aşadar, deloc costisitoare sau greoaie, dar care poate aduce multă fericire în sufletul copiilor abandonaţi în centrele de plasament din judeţ. Şi nu sunt deloc puţini. În acest moment în centrele DGASPC Prahova se află peste 800 de minori care nu pot decât să viseze la un Crăciun în sânul unei familii.

Campania “Ia-mă acasă de Crăciun” este organizată de Televiziunea Română în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi a Persoanelor Vârstnice. Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza publicul larg faţă de problematica tuturor copiilor aflaţi în sistemul de protecţie specială, prin oferirea posibilităţii unor copii, aflaţi în instituţiile de tip rezidenţial, de a sărbători Crăciunul în mijlocul unei familii.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.