Fundatia Orange va acorda granturi pentru proiecte propuse de angajati

Fundatia Orange deruleaza un program de finantare adresat angajatilor, numit “Fonduri pentru proiecte coordonate de angajatii Orange Romania oferite de Fundatia Orange”. Scopul programului este sustinerea angajatilor activi care deruleaza sau doresc sa deruleze activitati in folosul comunitatii.

In cadrul acestuia, angajatii din toata tara au fost incurajati sa propuna pentru finantare proiecte pe care ar vrea sa le implementeze, din domeniile: sanatate si dizabilitati (cu accent pe deficiente de vedere si auz), dezvoltare rurala si educatie. Conditia pentru a participa este ca angajatul sa aiba ca partener un ONG, o institutie educationala, medicala, culturala etc. De asemenea, angajatul trebuie sa fie coordonator al proiectului propus si sa asigure legatura intre Fundatie si organizatia partenera.

In total, 40 de angajati au solicitat finantari pentru proiecte. Un comitet de selectie format din reprezentanti ai Fundatiei Orange Romania, reprezentanti din Orange Romania si experti externi vor selecta cele mai bune trei proiecte. Criteriile de evaluare sunt: relevanta, durabilitatea (rezultate concrete si sustenabilitate), impactul (numar de beneficiari) si contributia din partea partenerului (financiara sau in natura).

Fundatia va oferi granturi de cate 32.000 RON pentru cele trei proiecte castigatoare. Fondurile vor fi directionate catre organizatiile sau institutiile partenere. Proiectele vor fi implementate in perioada martie 2013 – septembrie 2013.

Fundatia Orange intentioneaza sa deruleze acest program in fiecare an. De asemenea, Fundatia desfasoara, in acelasi timp, si programul de finantari „Lumea prin culoare si sunet” care se adreseaza ONG-urilor sau institutiilor care deruleaza proiecte in beneficiul persoanelor cu deficiente senzoriale.

sursa:responsabilitatesociala.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.