Fundatia Civitas se alatura proiectului Rures. Spatiul Rural si Economia Sociala in Romania

Fundatia Civitas se alatura proiectului RURES. Spatiul Rural si Economia Sociala in Romania, implementat de Fundatia Soros Romania si Fundatia Pestalozzi.

Civitas se alatura implementarii proiectului Rures. Spatiul Rural si Economia Sociala in Romania, preluand cursurile de instruire antreprenoriala, oferirea de consultanta grupurilor de initiativa rurala in dezvoltarea de intreprinderi de economie sociala si participarea la activitatile de revitalizare a comunitatilor rurale care se desfasoara in cadrul proiectului.

In cei aproape de 20 de ani de activitate in domeniul dezvoltarii comunitare, Fundatia Civitas a desfasurat cu succes programe orientate spre dezvoltarea comunitatilor, vizand atat imbunatatirea capacitatii administratiei publice, cat si pregatirea cetatenilor prin cursuri, traininguri, sesiuni de informare si sensibilizare. Printre proiectele fundatiei, amintim proiecte dedicate antreprenoriatului rural si construirii de retele dedicate dezvoltarii rurale.

Activitatea Fundatiei Civitas in cadrul proiectului RURES a inceput la finele lunii ianuarie a acestui an, urmand a coordona si realiza cursurile de instruire antreprenoriala pentru participantii din cele 24 de comunitati ale proiectului, cursuri care se desfasoara in aceasta perioada.

RURES. Spatiul rural si economie sociala in Romania este un proiect de dezvoltare rurala in cadrul caruia se vor infiinta 24 de intreprinderi sociale in 8 judete din 4 regiuni ale Romaniei. Proiectul include comunitati rurale din judetele Prahova, Calarasi, Buzau, Braila, Alba, Brasov, Botosani si Suceava, acoperind zone identificate ca avand un decalaj de dezvoltare economica fata de alte regiuni ale tarii.

Alba: Garbova, Scarisoara, Rosia Montana

Botosani: Albesti, Tudora, Trusesti

Brasov: Dumbravita, Teliu, Sanpetru

Braila: Chiscani, Maxineni, Ramnicelu

Buzau: Cislau, Luciu, Rusetu

Calarasi:Dor Marunt, Gradistea, Sarulesti

Prahova:Dumbrava, Podenii Noi, Varbilau

Suceava: Dornesti, Ciprian Porumbescu, Veresti

–––-
Proiectul Rures. Spatiul Rural si Economia Sociala in Romania se implementeaza in perioada iulie 2010 – iulie 2013 si este cofinantat din Fondul Social European – “Investeste in oameni!”, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013.

Mai multe informatii despre cursurile de economie sociala sustinute in cursul anului 2011, precum si informatii si detalii despre actiunile de revitalizare sunt disponibile acum pe pagina de internet a proiectului www.rures.ro

Link-uri http://rures.ro/
http://www.civitas.ro/
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.