FRDS- Anunt angajare facilitatori

Fondul Roman de Dezvoltare Sociala deruleaza in perioada 2007–2013 Programul de Interventii Prioritare (PIP), un program de dezvoltare comunitara adresat comunitatilor de romi. Finantarea este asigurata dintr-un imprumut al Guvernului Romaniei la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Pentru a creste accesul comunitatilor tinta la resursele de dezvoltare comunitara disponibile prin intermediul PIP, FRDS intentioneaza sa contracteze, prin selectie pe baza calificarilor (preselectie pe baza de CV si, ulterior, interviu), un numar de cca. 7 consultanţi individuali, facilitatori comunitari pentru judetele 1. Arad si Timis, 2. Brasov, Covasna si Harghita, 3. Iasi si Vaslui, 4. Ilfov si Giurgiu, 5. Ialomita si Tulcea. Rolul acestora va fi, in principal, acela de a sprijini membrii comunitatilor tinta sa participe la procesul local de luare a deciziilor,  sa se organizeze in vederea coagularii unei initiative locale, sa-si evalueze participativ nevoile de dezvoltare, sa identifice resursele si sa-si stabileasca prioritatile, sa-si identifice liderii si sa stimuleze dezvoltarea abilitatilor organizatorice ale acestora, sa stabileasca parteneriate cu actori locali care pot contribui la formularea unui proiect de dezvoltare comunitara si la asigurarea durabilitatii lui, sa previna si sa rezolve situatiile conflictuale din timpul pregatirii sau implementarii proiectului, sa parcurga procesul de elaborare a cererii de finantare, sa caute parteneri si oportunitati de finantare in vederea cresterii sanselor de sustinere in timp a rezultatelor proiectului.

Facilitatorii comunitari vor fi contractati pe baza unui contract de prestari servicii, ca persoane fizice autorizate independente. In conformitate cu cerintele finantatorilor, functionarii publici nu sunt eligibili pentru aceasta pozitie.

Candidatii trebuie sa aiba minim studii medii, sa dovedeasca abilitati de comunicare si de lucru cu beneficiarii (membri ai unor comunitati de romi), sa fie disponibili pentru deplasari frecvente in teren (in comunitatile tinta), respectiv pentru participarea la sesiunile de instruire organizate de FRDS. Absolvirea unor cursuri de formare in domeniul dezvoltarii comunitare, experienta anterioara in facilitare comunitara, in lucrul cu comunitatile de romi, respectiv in elaborarea si/sau implementarea de proiecte cu finantare externa, indeosebi proiecte de dezvoltare comunitara, constituie un avantaj. Persoanele de etnie roma sunt incurajate sa isi exprime interesul.

Persoanele care indeplinesc conditiile cerute sunt invitate sa trimita un CV pe adresa: Str. Eugeniu Carada nr. 1, etaj 3, sector 3, Bucuresti sau la e-mail: CCampean@frds.ro, pana la data de 29 aprilie 2011. Avand in vedere ca selectia se va face pe judete/ grupurile de judete enumerate mai sus, candidatii sunt rugati sa mentioneze in mod explicit in CV pentru ce judet(e) isi depun candidatura. Informatii suplimentare pot fi obtinute la tel. 021/315.34.40 (persoana de contact: Cosmin Campean). Doar persoanele selectate in urma analizei CV vor fi contactate in vederea sustinerii unui eventual interviu

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.