Festivalul International de Muzica Corala “ProMuzica” Plopeni 2011, ed. a II-a.

Casa de Cultura Plopeni, in colaborare cu Centrul Judetean de Cultura Prahova, sub patronajul Consiliului Judetean Prahova, al Muzeului Judetean de Stiintele Naturii Prahova,  al Consiliului Local Plopeni  si al Primarului Orasului Plopeni, d-nul Dragos Nita,  organizeaza
Festivalul International de Muzica Corala “ProMuzica” Plopeni 2011, ed. a II-a.
Festivalul se va desfasura la Casa de Cultura Plopeni, in ziua de 26 Aprilie 2011, incepand cu ora 16.00. si va promova  ansamblurile si formatiile corale de amatori si profesionisti, din tara si de peste hotare,  muzica corala crestina, polifonia, lucrarile corale recunoscute din repertoriul national si international, prelucrarile folclorice.
Programul va cuprinde: *MUZICA CORALA CRESTINA, POLIFONIE
-sunt admise lucrari corale gregoriene,  antice,   preclasice, clasice si contemporane, forme de amplificare polifonica, in original sau  prelucrate si  aranjate pentru formatii corale.
*PRELUCRARI FOLCLORICE SI ARANJAMENTE  CORALE DIN  REPERTORIUL  NATIONAL SI INTERNATIONAL
-sunt admise lucrari corale recunoscute din repertoriul national si international, precum si creatiile  folclorice in forma originala sau in  prelucrari cu extindere  polifonica, fiind acceptata folosirea instrumentelor traditionale si a miscarilor ritmice, care exprima traditia autentica a zonei pe care o cer  piesele interpretate.
*20.00–20.30FESTIVITATEA DE PREMIERE
se vor interpreta in comun, de catre cei peste 200 de membri, ai  formatiilor corale prezente la festival,  Imnul Romaniei si Imnul Europei.
Vor concerta formatii corale renumite pe plan national si international:
1. Ensemble Vocal De Castanet-Tolosan-Franta-Dirijor Michel Touton
2. Corala “Pr. Ion Ionescu”- Centrul Cultural Topoloveni-Dirijor Prof. Ioan Isaroiu;
3.Corala “Paul Constantinescu” Casa de Cultura “I.L.Caragiale” Ploiesti-Dirijor Cornel Mutu
4.Grupul “ChoralSound” -Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti-Dirijor Prof. Voicu Popescu
5.Corala “Armonia” -Casa de Cultura a Municipiului Braila-Dirijor Pr. Ion Pavaloiu;
6. Corala “Sf. Maria” Centrul Cultural Mioveni-Dirijor Comanoiu Maria;
7. Corala mixta”Euterpe”- Liceul de Arta “Carmen Sylva”-Ploiesti-Dirijor Amalia Secretianu;
8.Corala Mixta “Armonia” -Casa de Cultura Plopeni-Dirijor Cornel Mutu;
Va fi o atmosfera si un ambient de mare sensibilitate, pentru cunoscatorii muzicii corale, pentru personalitatile din lumea culturii si artei, pentru publicul iubitor de frumos, pentru dumneavoastra, cei care sunteti invitatii nostri speciali. Intrarea libera.
Director,
Nelu Ghiorghe
Licentiat in Arte

CASA DE CULTURĂ  PLOPENI

Plopeni, 105900, strada Republicii, nr. 2, tel./fax 0244221258, mobil 0727/700069
http://cultura.plopeni.ro                         e-mail casaculturaplopeni@yahoo.com
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
  1. nu conteaza 02/05/2011, 08:13

    Nu stiu de ce nu s-a asigurat de catre organizatori sonorizare , mai ales ca nr.persoanelor diferea de la un grup la altul si audibilitatea nu putea fi aceeasi intr-o sala relativ plina.Pacat de stradania coristilor iar faptul ca pianul prin asezarea lui de catre ???? a dus la nesincronizarea dintre cor si pianista deoarece era asezata cu spatele la dirijor, iar acest fapt spune multe despre ideea „neinspirata” (?)a directorului casei de cultura . Oricum FELICITARI carismaticului si curajosului dirijor C.Mutu care lucreaza in paralel cu cele doua coruri _ Ploiesti si Plopeni.

    Reply
  2. cred ca ar fi fost bine daca dl Director al casei de cultura,ar fi ascultat de dl dirijor Cornel Mutu cand l-a rugat sa indrepte pianul spre dirijor. Ar fi fost un festival Si noi ne-am temut putin dar nu am indraznit sa sugeram ceva.Nu am avut nici piese de dificultatea celor de la corala Paul Constantinescu. Cred ca dirijoarea noastra nu ne-ar fi lasat sa cantam piese asa de dificile cu pianistul fara sa vada dirijorul

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.