Festivalul Internaţional de Artă Coregrafică „Eurodans 2011”

Primăria Municipiului Ploieşti, Teatrul Municipal „Toma Caragiu” şi Palatul Copiilor Ploieşti se numără printre organizatorii Festivalului Internaţional de Artă Coregrafică „Eurodans 2011” care se află la a V-a ediţie şi care va fi organizat în perioada 28.04 – 01.05.2011.

În anul 2007, s-au pus bazele festivalului Eurodans, care a crescut ca amploare de la ediţie la ediţie, amplificându-se de la nivel regional, trecând prin stadiul naţional şi ajungând azi un festival de rezonanţă internaţională. Începând din anul 2009, acest festival se află înscris în Calendarul naţional al acţiunilor educative şcolare şi extraşcolare al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, instituţie care se numără şi ea printre organizatori. În acest răstimp, pe  scena festivalului s-au reunit peste 450 de elevi şi profesori, din cinci ţări. Impactul asupra publicului, interpreţilor şi comunitătii, a fost de fiecare dată, relevant.

Ca şi în anii anteriori, evenimentul propune o paletă stilistică diversă: dans clasic, modern, contemporan sau de expresie etno, jazz, street-dance sau music-hall. Vor participa dansatori din Bulgaria, Italia, Republica Moldova, Ucraina, Grecia şi România. Cele doua secţiuni, amatori şi profesionişti, se vor reuni într-o gală a laureaţilor care va premia pe cei mai buni de la fiecare categorie de vârstă: 7-10 ani, 11-14 ani , 15-19 ani. Juriul este format din profesionişti în domeniul coregrafic: profesori, coregrafi, balerini.

Sumele alocate de Primăria Municipiului Ploieşti pentru premierea laureaţilor şi pentru organizarea Festivalului „Eurodans – 2011” se ridică la valoarea de 8.000 lei.

Programul festivalului este următorul:

29 aprilie 2011, ora 11:00 – Casa de Cultura Valenii de Munte:

–   Festivitatea de deschidere, cuvântul oficialităţilor, spectacol inaugural oferit de Palatul Copiilor  Ploieşti, concurs – evoluţia formaţiilor;

30 aprilie 2011

–   ora 9:00 – deplasare la Vulcanii Noroioşi şi la Tabăra de sculptura „Măgura Buzăului”- şedinte foto şi workshop-uri;

–   ora 18 30 – Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti – spectacolul „Mirandolina”, balet dupa „Hangiţa” de Carlo Goldoni, spectacol  susţinut de artişti ai Operei Comice pentru Copii din Bucureşti şi oferit de Primăria Municipiului Ploieşti;

1 mai 2011, ora 11- Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti

–  Gala Laureaţilor, spectacol de închidere oficială a festivalului, oferit de Palatul Copiilor Ploieşti ,  în care îşi dau concursul primi solişti ai Operei Române Bucureşti, Liceul de coregrafie  „Floria Capsalli” Bucureşti, Liceul de coregrafie din Chişinău, festivitatea de premiere.

Sursa: comunicat de presa

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.