„Femeia în istoria Românilor”

„Femeia în istoria Românilor”

Casa de Cultură „I.L.Caragiale”, a Municipiului Ploieşti, vă invită astăzi, începând cu ora 19, la Hotel Prahova Plaza, pentru a participa la conferinţa „Femeia în istoria Românilor”, susţinută de reputatul profesor universitar Georgeta Filitti. Evenimentul face parte din activităţile iniţiate de Clubul Diana, care funcţionează în cadrul Casei de Cultură.

Clubul Diana s-a lînfiinţat în 1997, din dorinţa de a forma o comunitate a femeilor dornice de cunoaştere, urmărind promovarea valorilor culturale româneşti şi universale. Membrele clubului (în număr de 50) se întâlnesc lunar, de fiecare dată abordându-se teme de actualitate, la care sunt invitaţi specialişti în domeniu, precum şi public interesat.
Clubul Diana este coordonat în prezent de Ing. Luminiţa Avram, Director al Casei de Cultură „I.L.Caragiale”.

Georgeta Filitti este născută la Bucureşti în 1938. Absolventă a Facultăţii de istorie a Universităţii Bucureşti (1961), este doctor în istorie filosofie (Cluj, 1971)  istoric modernist, editor, cercetător la Institutul de istorie „N. Iorga” al Academiei Române (1961-1998). A obţinut premiul „N. Bălcescu” pentru editarea Oratoriei lui M. Kogălniceanu (1983). A fost consilier la Fundaţia Ion Ghica (1997-2004), şef de serviciu la Biblioteca Metropolitană Bucureşti (2004-2007), cercetător la Institutul Naţional pentru Memoria Exilului Românesc (2007-2010). Este lector la Fundaţia Calea Victoriei din 2009. A publicat cărţi, ediţii critice, peste 400 de articole.

Monica BOSTAN

(182)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.